Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Εφικτή η επιτυχής ολοκλήρωση των συνομιλιών με την Ελλάδα στο Eurogroup της 24ης Μαΐου

ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Εφικτή η επιτυχής ολοκλήρωση των συνομιλιών με την Ελλάδα στο Eurogroup της 24ης Μαΐου
Συμφωνήσαμε ότι αν το 2018 υπάρχει ανάγκη για το χρέος, τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε μέτρα σχετικά με τη βιωσιμότητά του, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του W. Schaeuble 
Την εκτίμηση ότι η επιτυχής ολοκλήρωση των συνομιλιών με την Ελλάδα είναι εφικτή στο Eurogroup της 24ης Μαΐου διατύπωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Martin Jaeger, σε σημερινές δηλώσεις του.
Ο ίδιος, βέβαια, έθεσε ως προϋπόθεση για το κλείσιμο της αξιολόγησης να έχουν ολοκληρωθεί οι εκκρεμούσες νομοθετικές διαδικασίες.
Σε ό,τι αφορά στη συζήτηση για το χρέος, ο Jaeger διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις του Eurogroup δεν αποτελούν κάτι καινούργιο, αλλά απλώς αποσαφήνιση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του περασμένου καλοκαιριού και εξήγησε: «Αυτό που αποφασίστηκε είναι ότι αν το 2018, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και μετά από ενδεχομένως απαραίτητη χρήση του αυτόματου μηχανισμού, υπάρξει ακόμη ανάγκη για στήριξη της χρηματοδότησης του ελληνικού προϋπολογισμού, τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε μέτρα σχετικά με το χρέος».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης