Τελευταία Νέα
Οικονομία

Tagesspiegel: Το σχέδιο-γέφυρα του Schaeuble προς το ΔΝΤ για να κλείσει η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος

Tagesspiegel: Το σχέδιο-γέφυρα του Schaeuble προς το ΔΝΤ για να κλείσει η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος
Στόχος είναι το ΔΝΤ να εγκαταλείψει τις όποιες ενστάσεις του και να συμμετάσχει το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, σημειώνει η Tagesspiegel 
Η πορεία της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας παραμένει στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Tagesspiegel, σε σημερινό δημοσίευμά της, φέρεται να υπάρχει σχέδιο για την περίπτωση που η Ελλάδα δεν πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2018.
Ειδικότερα, το εν λόγω σχέδιο προβλέπει αυστηρές περικοπές 3 δισ. ευρώ επιπλέον, σε περίπτωση δημοσιονομικής αποτυχίας της Ελλάδος, ενώ φέρει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble.
Για την Tagesspiegel αυτή η ρήτρα αποτελεί το σχέδιο-γέφυρα του Schaeuble προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής.
Επισημαίνει, συγκεκριμένα, πως «το ότι η πρόταση συζητήθηκε στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ έγινε γνωστό από την ελληνική αντιπροσωπεία.
Το σχέδιο του υπουργού Οικονομικών, το οποίο ξανασυζητήθηκε τον Μάρτιο στο Eurogroup και μετά… εξαφανίστηκε, ερμηνεύεται ως γέφυρα προς το ΔΝΤ.
Στόχος είναι το Ταμείο να εγκαταλείψει τις όποιες ενστάσεις του και να συμμετάσχει το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής.
Σε περίπτωση που η Αθήνα δεν πετύχει τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα, τότε υπάρχουν στο συρτάρι έτοιμα και υπογεγραμμένα νέα μέτρα λιτότητας».
«Αν βέβαια η Αθήνα τα καταφέρει, τόσο το καλύτερο», καταλήγει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης