Τελευταία Νέα
Οικονομία

Merkel: Το ΔΝΤ παραμένει στο ελληνικό πρόγραμμα, είμαστε κατά του haircut - Lagarde: Η Ελλάδα απέχει από τους στόχους

Merkel: Το ΔΝΤ παραμένει στο ελληνικό πρόγραμμα, είμαστε κατά του haircut - Lagarde: Η Ελλάδα απέχει από τους στόχους
Ξεκάθαρα κατά του haircut στο ελληνικό χρέος η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel
Πλήρη κάλυψη στην Christine Lagarde την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τα Wikileaks παρείχε η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel.
Η Merkel τόνισε ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία δεν συζητάει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με haircut.
Ταυτόχρονα Merkel και Lagarde τόνισαν ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, ωστόσο «δεν είμαστε ακόμα στο σημείο που θέλουμε για την Ελλάδα»,  στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε σήμερα, Τρίτη 5 Απριλίου, στο Βερολίνο.

Merkel: Παραμένουμε υπέρ της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά κατά της διαγραφής του ελληνικού χρέους 

Μετά τη συνάντηση Merkel και Lagarde ακολούθησε κοινή συνέντευξη Τύπου, με τη γερμανίδα καγκελάριο να επιμένει στη γερμανική θέση περί παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, αλλά και στη θέση κατά του haircut του ελληνικού χρέους.
«Παραμένουμε υπέρ της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα», υποστήριξε χαρακτηριστικά η Merkel, προσθέτοντας πως το ΔΝΤ συμμετέχει στην αξιολόγηση του προγράμματος.
«Θέλουμε να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση», σημείωσε.
Η ίδια τόνισε, εντούτοις, κατέστησε σαφές ότι η Γερμανία συνεχίζει να τάσσεται κατά της διαγραφής του ελληνικού χρέους, θέση την οποία στηρίζουν και άλλα κράτη της Ευρωζώνης.
«Διαγραφή χρέους δεν είναι δυνατή σε νομική βάση», υποστήριξε η γερμανίδα καγκελάριος.
Παραδέχτηκε, πάντως, ότι το πρόβλημα του ελληνικού χρέους πρέπει να αντιμετωπιστεί «και γι’ αυτό υπάρχουν διάφορα εργαλεία», είπε.

Lagarde: Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ελλάδα - Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις 

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, επεσήμανε ότι «δεν έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε με τις ελληνικές αρχές».
Ωστόσο, τόνισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ελλάδα», ενώ υπογράμμισε ότι απαιτούνται ακόμη σημαντικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα.
Μάλιστα, η Lagarde έκανε ειδική αναφορά στην απροθυμία των ξένων επενδυτών να επενδύσουν στην Ελλάδα, γιατί αυτό χρειάζεται για να υπάρχει βιωσιμότητα της οικονομίας, λέγοντας ότι ενώ αυτό καθεαυτό είναι αρνητικό γεγονός, είναι ωστόσο θετικό ότι η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει το πρόβλημα και κατανοεί τη σημασία των επενδύσεων.
Αναφορικά με τη συνάντηση που είχε με τη γερμανίδα καγκελάριο, η Lagarde δήλωσε ότι συζήτησαν τόσο για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, όσο και για γεωπολιτικά ζητήματα.
Παράλληλα, η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπογράμμισε ότι χρειάζεται οικονομική συνεργασία που θα ενισχύει την παγκόσμια ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης