Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg: Η Γερμανία θέλει να δώσει στην Ελλάδα ευελιξία όσον αφορά στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού

Bloomberg: Η Γερμανία θέλει να δώσει στην Ελλάδα ευελιξία όσον αφορά στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναφέρει ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο και ότι χρειάζεται μείωση των συντάξεων
Ότι η Γερμανία επιθυμεί να δώσει ευελιξία στην Ελλάδα για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού της συστήματος μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγή από το περιβάλλον της γερμανικής κυβέρνησης.
Η Γερμανία θα είναι ευχαριστημένη υπό την προϋπόθεση ότι το συνταξιοδοτικό θα κριθεί βιώσιμο, χωρίς αναγκαστικά να επιβληθούν περικοπές στις συντάξεις, κάτι που θεωρούσε αναγκαίο αρχικά, υποστήριξε η πηγή, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.
Πιο συγκεκριμένα, η Γερμανία θα ήταν τώρα ικανοποιημένη με έναν συνδυασμό μέτρων που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος, καθώς η ομάδα των πιστωτών αξιολογεί την πρόοδο της Ελλάδας αναφορικά με την επίτευξη των όρων του προγράμματος.
Στον αντίποδα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναφέρει ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο και ότι χρειάζεται μείωση των συντάξεων.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου του ΔΝΤ, «οι συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο για την πρώτη αξιολόγηση συνεχίζονται», ενώ υποστήριξε πως το κουαρτέτο θα επιστρέψει σύντομα στην Αθήνα, εφόσον υπάρξει σημαντική πρόοδος σε τεχνικό επίπεδο».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης