Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συμφωνία για αγωγό φυσικού αερίου από Ελλάδα σε Ιταλία υπέγραψαν Gazprom - Edison - ΔΕΠΑ

tags :
Συμφωνία για αγωγό φυσικού αερίου από Ελλάδα σε Ιταλία υπέγραψαν Gazprom - Edison - ΔΕΠΑ
Αφετηρία θα είναι το έργο που έχει, ήδη, γίνει από ΔΕΠΑ και Edison στο πλαίσιο του ITGI Poseidon
Μνημόνιο συναντίληψης για την ανάπτυξη αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας, που θα καταστήσει δυνατή την υλοποίηση της νότιας διαδρομής για τον εφοδιασμό ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, υπέγραψαν σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 στη Ρώμη, ο Alexey Miller, διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, ο Marc Benayoun διευθύνων σύμβουλος της Edison και ο Θεόδωρος Κιτσάκος, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συμφωνία, όπως επισημαίνεται και στο κείμενο, αποτυπώνει το ενδιαφέρον των συμβαλλόμενων μερών για μια όδευση προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία - μέσω της Μαύρης Θάλασσας και μέσω τρίτων χωρών - στην Ελλάδα και από την Ελλάδα στην Ιταλία.
Η ΔΕΠΑ και η Edison έχουν συγκροτήσει ήδη εδώ και καιρό κοινή εταιρία, την Poseidon, με σκοπό την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου που θα ξεκινά από τη Θεσπρωτία και θα καταλήγει στην Ιταλία.
Με τη συμφωνία που υπεγράφη, οι εταιρίες δηλώνουν ότι προτίθενται να εκμεταλλευθούν και να αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό το έργο που έχει ήδη πραγματοποιηθεί από τη ΔΕΠΑ και την Edison, στο πλαίσιο του έργου ITGI Poseidon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης