Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συμβιβασμό και «επώδυνες διαπραγματεύσεις» για τα κόκκινα δάνεια προαναγγέλλει ο Τσακαλώτος

Συμβιβασμό και «επώδυνες διαπραγματεύσεις» για τα κόκκινα δάνεια προαναγγέλλει ο Τσακαλώτος
«Θα διαπραγματευτούμε για στεγαστικά, δάνεια μικρομεσαίων και καταναλωτικά και πρέπει να μας πείτε ότι είστε πλάι μας για την προστασία των πιο ευάλωτων» ανέφερε στη βουλή ο κ. Τσακαλώτος, απευθυνόμενος στο ΚΚΕ
Διαπραγμάτευση που μπορεί να καταλήξει σε επώδυνους συμβιβασμούς για τους δανειολήπτες στεγαστικών πρώτης κατοικίας και καταναλωτικών και μικρομεσαίες επιχειρήσεις προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη συζήτηση για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων στη Βουλή.
«Μπορεί εμείς να μην προστατεύουμε όσους πρέπει.
Θα διαπραγματευτούμε για στεγαστικά δάνεια, μικρομεσαίων και καταναλωτικά και πρέπει να μας πείτε ότι είστε πλάι μας για την προστασία των πιο ευάλωτων.
Σε αυτή τη συζήτηση θα διαπραγματευτούμε και μπορεί να κάνουμε συμβιβασμούς, που δεν θα έχουν τον ταξικό διαχωρισμό που θα θέλαμε» είπε ο υπουργός απευθυνόμενος προς το ΚΚΕ, εν όψει της συζήτησης που θα γίνει με τους Θεσμούς.
Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε την ανάγκη αντιμετώπισης των «κόκκινων» δανείων με πώληση του σε distress funds και διερωτήθηκε απευθυνόμενος στο ΚΚΕ «Εσείς δεν πιστεύετε ότι υπάρχουν κάποιοι που στρατηγικά δεν πληρώνουν;
Όλους θέλετε να τους προστατέψουμε;
Πρέπει να μας πει το ΚΚΕ ότι κάποιοι δεν πρέπει να προστατευτούν.
Να γίνει αυτή η συζήτηση με περισσότερο Μαρξ και όχι λιγότερο».
«Ιδού η Ρόδος! Κάντε αποδεκτή την πρόταση νόμου που καταθέσαμε για την προστασία της λαϊκής κατοικίας...
Εσείς λέτε ότι θα στηρίξετε το κεφάλαιο για να υπάρξει καπιταλιστική ανάπτυξη και να βγούμε από την κρίση. Θα κρατικοποιήσετε μήπως τα μέσα παραγωγής; Μην μας λέτε ότι δεν έχουμε ταξική αναφορά.
Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει.
Εσείς χαρίσατε εκατοντάδες εκατομμύρια σε επιχειρηματικούς ομίλους» ανέφερε σε απάντηση του προς τον κ. Τσακαλώτο ο κ. Θανάσης Παφίλης.
«Ο όρος πετάμε την μπάλα στην εξέδρα είναι Μαρξιστικός; Νομίζω πως όχι.
Πρέπει να προστατέψουμε όλα τα επιχειρηματικά δάνεια;» αντέδρασε ο υπουργός, με τον κ. Παφίλη να του απαντά:
«Ωραία, αυτό θα μας βοηθήσει, για να μην είναι ζόμπι οι τράπεζες». 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης