Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dombrovskis (Κομισιόν): Τεράστιο βήμα εμπιστοσύνης η επιτυχής έκβαση της πρώτης αξιολόγησης

tags :
Dombrovskis (Κομισιόν): Τεράστιο βήμα εμπιστοσύνης η επιτυχής έκβαση της πρώτης αξιολόγησης
Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με το οικονομικό επιτελείο, τόνισε ότι υπάρχει σαφής θέληση για σκληρή δουλειά και επίτευξη της ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας
Τεράστιο βήμα για την τόνωση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, χαρακτήρισε την επιτυχή έκβαση της πρώτης αξιολόγησης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis.
Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με το οικονομικό επιτελείο, τόνισε ότι υπάρχει σαφής θέληση για σκληρή δουλειά και επίτευξη της ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας.
Παράλληλα, έκανε λόγο για συμφωνία με το οικονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης σε τεχνικό επίπεδο και στήριξη μεταρρυθμίσεων.
Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν υποστήριξε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι πρέπει να αναληφθεί δράση αμέσως για να ευνοηθεί η ανάπτυξη στην Ελλάδα.
«Όλοι συμφωνούμε στη λήψη αναγκαίων μέτρων για να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης» τόνισε ο Dombrovskis, ο οποίος αναφέρθηκε και στην απόφαση της ΕΕ να προκαταβάλει χρήματα για την περίοδο 2014-2020 αλλά και την αποδέσμευση χρημάτων της περιόδου 2007-2013 προκειμένου να κλείσουν εκκρεμότητες σε έργα προσθέτοντας ότι «είναι θέμα των ελληνικών αρχών ώστε να μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τα χρήματα αυτά».
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε στην ανάγκη έντιμου συμβιβασμού στο θέμα των «κόκκινων δανείων» και των αλλαγών στο νόμο Κατσέλη.
Ο κ.Τσακαλώτος υποστήριξε ότι μεταξύ άλλων συζητήθηκαν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το συνταξιοδοτικό.
«Πρέπει σε λίγο καιρό να έχουμε προτάσεις που να διασφαλίζουν τη βραχυπρόθεσμη υποχρέωση ώστε να υπάρξουν εξοικονομήσεις αλλά και να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα που θα εξασφαλίζει το σύστημα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα» είπε ο υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στο ασφαλιστικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης