Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στις 22-24 Οκτωβρίου η έλευση των δανειστών στην Αθήνα - Αγώνας δρόμου για προαπαιτούμενα και μεταρρυθμίσεις

Στις 22-24 Οκτωβρίου η έλευση των δανειστών στην Αθήνα - Αγώνας δρόμου για προαπαιτούμενα και μεταρρυθμίσεις
Η άφιξη των δανειστών επί ελληνικού εδάφους «κλείδωσε» στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στη Λίμα του Περού Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Πολ Τόμσεν
Εισιτήρια επιστροφής στην Αθήνα για τις 22 - 24 Οκτωβρίου έβγαλαν, σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των δανειστών, οι οποίοι ως τις 10 Νοεμβρίου 2015 που θα μείνουν στην χώρα μας, θα ανακρίνουν την κυβέρνηση για τις λίστες με τα προαπαιτούμενα και τις μεταρρυθμίσεις σε Ασφαλιστικό, Εργασιακό και Φορολογία Εισοδήματος.
Πρόκειται για το γνωστό «κουαρτέτο» του καλοκαιριού το οποίο απαρτίζεται από τους Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ), Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESΜ) και Ντέλια Βελκουλέσκου από το ΔΝΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η άφιξη τους επί ελληνικού εδάφους «κλείδωσε» στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης που είχαν στη Λίμα του Περού ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν.
Η επαφή τους έγινε στο περιθώριο της συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, όπου οι δύο άνδρες συζήτησαν για την πρώτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα το πολύ τριών εβδομάδων και όχι αργότερα από τις 10 Νοεμβρίου, έτσι ώστε να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση για να μπορέσει να ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα ενώ άλλα θέματα που συζητήθηκαν σε αυτό το διάστημα ήταν οι μεταρρυθμίσεις με αιχμή το ασφαλιστικό, αφού σύμφωνα με το ΔΝΤ αυτό συνδέεται άμεσα με την βιωσιμότητα του χρέους.
Απόψεις αντάλλαξαν και για το δημόσιο χρέος που άλλωστε θα αποτελέσει αύριο Κυριακή βασικό αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσκαλώτου με τη γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκαρντ.
Ο κ. Τσακαλώτος, εκτός της συναντήσεως του με τον Πολ Τόμσεν, είχε ραντεβού με την Κάθι Νοβέλι, υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Οικονομική Ανάπτυξη, Ενέργεια & Περιβάλλον, τον Κλάους Ρένγκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και με τον Αμερικανό ομόλογο του, Τζακ Λιού.

Μάριος Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης