Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dombrovskis: Στο β' 6μηνο του 2016 η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη εάν ανακτηθεί η σταθερότητα στο τραπεζικό σύστημα

Dombrovskis: Στο β' 6μηνο του 2016 η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη εάν ανακτηθεί η σταθερότητα στο τραπεζικό σύστημα
Εάν η κυβέρνηση εργαστεί σοβαρά στην κατεύθυνση ανάκτησης της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, τότε μπορεί η χώρα να επιστρέψει στην ανάπτυξη
Στα μέσα του επόμενου έτους, 2016, τοποθετεί χρονικά την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis.
"Η Ελλάδα είναι πιθανό να επιστρέψει στην ανάπτυξη περί τα μέσα του 2016, εάν η κυβέρνηση καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για την ανάκτηση της σταθερότητας σε οικονομικό και χρηματοπιστωτικό επίπεδο", τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας στο Reuters, από το μακρινό Περού όπου βρίσκεται για την ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
"Παλαιότερα προβλέπαμε ανάπτυξη +2,5% για την Ελλάδα το 2015, αλλά πλέον αναμένουμε ύφεση της τάξης του -2% με -2,5%.
Όμως η χώρα μπορεί γρήγορα να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης, εάν η κυβέρνηση εξασφαλίσει χρηματοπιστωτική σταθερότητα, καθώς όλα τα θεμελιώδη (μεγέθη) μπορούν να δικαιολογήσουν μια τέτοια εξέλιξη", υποστήριξε.
Εάν η κυβέρνηση εργαστεί σοβαρά στην κατεύθυνση ανάκτησης της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, τότε μπορεί η χώρα να επιστρέψει στην ανάπτυξη, επανέλαβε.
"Η τρέχουσα πρόβλεψή μας είναι πως για το σύνολο του 2016, η Ελλάδα θα παραμείνει δέσμια μιας ήπιας ύφεσης, ωστόσο σε τριμηνιαία βάση - κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους - η χώρα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης", εξήγησε ο Dombrovskis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης