Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dombrovskis (Κομισιόν): Δεν τίθεται θέμα ονομαστικής διαγραφής του ελληνικού χρέους

tags :
Dombrovskis (Κομισιόν): Δεν τίθεται θέμα ονομαστικής διαγραφής του ελληνικού χρέους
Υπάρχουν όμως περιθώρια στη διαδικασία αποπληρωμής του ελληνικού χρέους τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν
Με κατηγορηματικό τρόπο απέρριψε το ενδεχόμενο ονομαστικής διαγραφής του ελληνικού χρέους ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, V. Dombrovskis.
«Δεν τίθεται θέμα ονομαστικής διαγραφής του χρέους της Ελλάδας, όμως υπάρχουν περιθώρια στη διαδικασία αποπληρωμής» ανέφερε σε συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse ο Dombrovskis, ο οποίος υποστήριξε ότι αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει όλα τα συμφωνηθέντα, τονίζοντας ότι το Eurogroup άφησε «ανοικτή την πόρτα» για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
«Ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να υπάρξει μια θετική αξιολόγηση στην πορεία των μεταρρυθμίσεων» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.
Ερωτηθείς για τη μείωση του βάρους του ελληνικού χρέους, που ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Dombrovskis τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή διεξάγονται σχετικές συνομιλίες και δεν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη μόνο η μηχανική σχέση του χρέους με την οικονομική επίδοση, αλλά η πραγματική δυνατότητα εξυπηρέτησης του χρέους.
Όπως είπε, από αυτή την άποψη η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση από ό,τι, για παράδειγμα, η Πορτογαλία ή η Ιταλία.
Επιπλέον, ο Dombrovskis τονίζει ότι στο ποσό των 86 δισεκατομμυρίων ευρώ του τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα, το μερίδιο που θα αναλογούσε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ήταν 16 δισ. ευρώ, υποστηρίζοντας ότι εναπόκειται στο Eurogroup να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει με το ΔΝΤ ή χωρίς αυτό στο ελληνικό πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης