Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κομισιόν: Το έλλειμμα συμμόρφωσης στον ΦΠΑ στην Ελλάδα υπερβαίνει τον κοινοτικό μέσο όρο

Κομισιόν: Το έλλειμμα συμμόρφωσης στον ΦΠΑ στην Ελλάδα υπερβαίνει τον κοινοτικό μέσο όρο
Υπάρχει, ωστόσο, η δυνατότητα βελτίωσης, ειδικά στον τομέα των τηλεπικοινωνιών
Συστάσεις έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα για μεγαλύτερη συμμόρφωση ως προς τον ΦΠΑ.
Συγκεκριμένα, στην έκθεσή της για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις στα κράτη – μέλη της ΕΕ, η Κομισιόν υποστηρίζει ότι το έλλειμμα συμμόρφωσης στον ΦΠΑ στην Ελλάδα υπερβαίνει το μέσο όρο της ΕΕ.
Προσθέτει, πάντως, ότι υπάρχει δυνατότητα να βελτιωθεί η φορολογική συμμόρφωση στην Ελλάδα, ειδικά στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, περιορίζοντας τη χρήση των μειωμένων συντελεστών και των μη υποχρεωτικών εξαιρέσεων και διευρύνοντας τη βάση ΦΠΑ.
Για τα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ, η έκθεση της Κομισιόν αναφέρει ότι έχουν σημειώσει πρόοδο ως προς τη βελτίωση των φορολογικών τους συστημάτων, αλλά τα περισσότερα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις και θα πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους.
Τονίζει, λοιπόν, ότι οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση των δημόσιων οικονομικών, στη στήριξη της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, καθώς και στην ενίσχυση της οικονομικής σταθερότητας και της δικαιοσύνης.
Μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις για πολλά κράτη-μέλη είναι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης της εργασίας.
Αναγνωρίζοντας την πρόκληση αυτή, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεσμεύτηκαν πρόσφατα να προχωρήσουν σε συγκριτική αξιολόγηση των επιδόσεων των χωρών τους σε αυτόν τον τομέα σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης