Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dombrovskis (Κομισιόν): Προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα - Δοκιμασία για την Ε.Ε. το μεταναστευτικό

tags :
Dombrovskis (Κομισιόν): Προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα - Δοκιμασία για την Ε.Ε. το μεταναστευτικό
Αν διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα της χώρας, η Ελλάδα θα μπορέσει το επόμενο έτος να επιστρέψει στην ανάπτυξη του 2014
Μπορεί η ελληνική κρίση να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα λόγω του μεταναστευτικού, ωστόσο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.
Ερωτώμενος από την εφημερίδα Rheinische Post αν η ελληνική κρίση έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, δήλωσε:
«Η εφαρμογή του προγράμματος βοήθειας 86 δισ. ευρώ από την Αθήνα προχωρά καλά, ακόμη και με την υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει ένα σημαντικό μέρος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».
«Αν διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα της χώρας, η Ελλάδα θα μπορέσει το επόμενο έτος να επιστρέψει στην ανάπτυξη του 2014.
Πέρυσι η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,7%, δημιουργήθηκαν 100.000 νέες θέσεις εργασίας και υπήρξε ένα μικρό πλεόνασμα. Γιατί αυτό να μην είναι εφικτό και το επόμενο έτος;», πρόσθεσε.
Όσον αφορά τη μεταναστευτική κρίση, ο Dombrovskis τη χαρακτήρισε δοκιμασία για την Ευρώπη και ζήτησε να βρεθεί μια «ανθρωπιστική απάντηση».
Όμως, επέκρινε το γεγονός ότι «σήμερα μερικές χώρες μέλη υποδέχονται πολλούς πρόσφυγες και φέρουν το οικονομικό και οργανωτικό βάρος, ενώ άλλες αναζητούν άλλη προσέγγιση. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή λύση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε πολλές προτάσσεις, μία εκ των οποίων είναι οι αναγκαστικές ποσοστώσεις για την υποδοχή προσφύγων».
Εξάλλου ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν εξήγησε ότι «αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι πάνω απ’ όλα μια ανθρωπιστική κρίση, μια πρόκληση που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί όπως η οικονομική κρίση. Γι’ αυτό η Ευρώπη πρέπει να βρει μια ανθρωπιστική απάντηση».
Η Ευρώπη οφείλει να βοηθήσει τις χώρες από τις οποίες προέρχεται η πλειονότητα των προσφύγων και των μεταναστών, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης