Τελευταία Νέα
Οικονομία

Velculescu: Μετά τη συμφωνία για το χρέος η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας

Velculescu: Μετά τη συμφωνία για το χρέος η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας
«Η συμφωνία αποτελεί πολύ σημαντικό βήμα προόδου»
Για μετά την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους μεταθέτει την απόφαση για τη συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του Ταμείου στην Ελλάδα, Delia Velculescu, υποστήριξε ότι η απόφαση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πακέτο βοήθειας θα ληφθεί κατόπιν των πρώτων βημάτων εφαρμογής του προγράμματος και της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Παράλληλα, η κ. Velculescu χαιρέτισε τη συμφωνία Ελλάδας – θεσμών, σε τεχνικό επίπεδο.
«Η συμφωνία αποτελεί πολύ σημαντικό βήμα προόδου» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι θέτει την Ελλάδα σε τροχιά εφαρμογής πολιτικών που αποκαθιστούν τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού κλάδου και τη βιωσιμότητα της ανάπτυξης. 
«Ανυπομονούμε να εργαστούμε με τις ελληνικής αρχές για να αναπτύξουμε λεπτομερώς το οικονομικό πρόγραμμα» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Βελκουλέσκου, συμπληρώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι οφείλουν να λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις, οι οποίες θα επιτρέχουν στο ελληνικό χρέος να γίνει βιώσιμο.
«Το Ταμείο θα αποφασίσει τη συμμετοχή του, συμμετέχοντας στην χρηματοδότηση της Ελλάδας, μόλις οι αρχές κάνουν τα πρώτα βήματα εφαρμογής της συμφωνίας και ληφθεί η απόφαση ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους» επανέλαβε η αξιωματούχος του ΔΝΤ.
«Το ΔΝΤ θα εξακολουθεί να συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους ώστε να βοηθήσει την πρόοδο της διαδικασίας» διαμήνυσε καταλήγοντας.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης