Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βαρουφάκης: Τα τελευταία πέντε χρόνια η τρόικα δημιούργησε φέουδα στο ελληνικό δημόσιο

Βαρουφάκης: Τα τελευταία πέντε χρόνια η τρόικα δημιούργησε φέουδα στο ελληνικό δημόσιο
«Επί 6 χρόνια ήμουν αντίθετος σε συμφωνίες που επέτειναν την ύφεση - Δεν πρόκειται να ψηφίσω μια συμφωνία με παρόμοια χαρακτηριστικά»
Αινιγματικός στο ενδεχόμενο να ψηφίσει τη νέα συμφωνία παρουσιάστηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «επί έξι χρόνια ήμουν αντίθετος σε συμφωνίες που επέτειναν την ύφεση, δεν πρόκειται να ψηφίσω μια συμφωνία με παρόμοια χαρακτηριστικά».
Για το περιβόητο plan B και τον θόρυβο που προκάλεσε, ο Βαρουφάκης υποστήριξε πως «στόχος ήταν να αποδομηθεί η προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση επί πέντε μήνες».
Από την κριτική του δεν ξέφυγε και η τρόικα, την οποία ουσιαστικά κατηγόρησε ότι λειτουργεί με φεουδαρχική λογική.
«Τα τελευταία πέντε χρόνια η τρόικα δημιούργησε φέουδα στο ελληνικό δημόσιο.
Στόχος μας ήταν να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος όσον αφορά αυτά τα φέουδα, σε κάποιο βαθμό αυτό το πετύχαμε αλλά τώρα η τρόικα τα ζητάει πίσω». Τέλος, για το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια προοπτική για το χρέος με τη νέα συμφωνία, ο Βαρουφάκης ήταν κατηγορηματικός.
«Δεν υπάρχει καμία προοπτική, περιμένουμε να δούμε τι συμφωνία θα υπάρχει όσον αφορά το τριετές χρηματοδοτικό πρόγραμμα, την αναδιάρθρωση του χρέους και τα κόκκινα δάνεια».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης