Τελευταία Νέα
Οικονομία

Φωτιές άναψε ο Κατρούγκαλος – Εξετάζεται το ενδεχόμενο περικοπών στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ

Φωτιές άναψε ο Κατρούγκαλος – Εξετάζεται το ενδεχόμενο περικοπών στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ
Στο τραπέζι βρίσκεται και το σενάριο «ομογενοποίησης» κύριων και επικουρικών συντάξεων, αλλά και η χρηματοδότηση της βασικής σύνταξης από τον κρατικό προϋπολογισμό
Φωτιές άναψε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, καθώς όπως προκύπτεί από συνομιλία του με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, υπάρχουν σκέψεις για περικοπές στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ.
Στο τραπέζι βρίσκεται και το σενάριο «ομογενοποίησης» κύριων και επικουρικών συντάξεων, αλλά και η χρηματοδότηση της βασικής σύνταξης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, ο Γιώργος Κατρούγκαλος παρουσίασε τα παραπάνω ως προσωπικές του απόψεις και σκέψεις, που δεν έχει ανακοινώσει στον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι οι συνέπειες της κρίσης θα επιβάρυναν ακόμα και ένα τέλειο συνταξιοδοτικό σύστημα.
Όσο για τα εργασιακά, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκε η έναρξη των διαβουλεύσεων τον Σεπτέμβριο, με την ελληνική πλευρά να επιδιώκει ψήφιση δύο νομοσχεδίων, ένα για τις συλλογικές συμβάσεις και ένα για τα υπόλοιπα θέματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης