Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dombrovskis σε Bloomberg: Το δάνειο – γέφυρα στην Ελλάδα θα δοθεί με εγγύηση του προϋπολογισμού της Ε.Ε.

tags :
Dombrovskis σε Bloomberg: Το δάνειο – γέφυρα στην Ελλάδα θα δοθεί με εγγύηση του προϋπολογισμού της Ε.Ε.
«Διπλές» οι εγγυήσεις για τα μη κράτη – μέλη της ζώνης του ευρώ, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρος της Κομισιόν
Το δάνειο – γέφυρα θα δοθεί στην Ελλάδα με εγγύηση του προϋπολογισμού της Ε.Ε., ώστε να λειτουργήσει ως δικλείδα ασφαλείας για τις χώρες που δεν συμμετέχουν στην Ευρωζώνη τόνισε στο πρακτορείο Bloomberg, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis.
Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως «υπάρχει διπλή προστασία» για » για τις χώρες της Ευρωζώνης, αλλά κυρίως και τις εννέα χώρες εκτός της Ευρωζώνης.
Αναλυτικότερα, υπογράμμισε πως «εκτός από ελληνικά κεφάλαια που διακρατεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ως ενέχυρα, οι χώρες θα προστατευθούν επίσης, επειδή το δάνειο θα δοθεί με εγγύηση του προϋπολογισμού της ΕΕ», κάτι που σημαίνει πως «εάν δεν αποπληρωθεί το δάνειο, υπάρχει και η δυνατότητα παρακράτησης από την Ελλάδα μελλοντικών πληρωμών της από τον προϋπολογισμό της ΕΕ και με τον τρόπο αυτό να ανακτηθεί το δάνειο».
Ερωτηθείς σχετικά με τις ενστάσεις, που ορισμένες χώρες είχαν προβάλει στη χρήση του EFSM για την άμεση χρηματοδότηση της Ελλάδας, ο Dombrovskis υποστήριξε πως υπάρχει πολιτική συμφωνία, «συνεπώς δεν περιμένω εκπλήξεις».

Το έγγραφο για το δάνειο - γέφυρα:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης