Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ecofin: Ένα βήμα πιο κοντά στο δάνειο - γέφυρα της Ελλάδας - Εξετάζονται οι νομικές και τεχνικές λεπτομέρειες

Ecofin: Ένα βήμα πιο κοντά στο δάνειο - γέφυρα της Ελλάδας - Εξετάζονται οι νομικές και τεχνικές λεπτομέρειες
Οι Ευρωπαίοι εξετάζουν τις νομικές και τεχνικές λεπτομέρειες για το ελληνικό δάνειο, ενώ όπως επιβεβαιώνεται, έχουν μειωθεί οι ενστάσεις από τη Βρετανία και την Τσεχία
Ένα βήμα πιο κοντά στην κατεύθυνση επίτευξης συμφωνίας για το δάνειο - γέφυρα της Ελλάδας, με στόχο την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων χρηματοδοτικών της αναγκών, φαίνεται πως βρίσκονται οι Ευρωπαίοι.
Όπως αποκαλύπτουν ανώτατες ευρωπαϊκές πηγές, σε επίπεδο Ecofin (υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης), η διάθεση είναι πλέον πιο θετική έναντι της χορήγησης ενός δανείου - γέφυρα για την Ελλάδα.
Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, οι Ευρωπαίοι εξετάζουν τις νομικές και τεχνικές λεπτομέρειες για το ελληνικό δάνειο, ενώ όπως επιβεβαιώνεται, έχουν μειωθεί οι ενστάσεις από τη Βρετανία και την Τσεχία. 
Υπέρ της χορήγησης δανείου – γέφυρας προς την Ελλάδα μέσω του EFSM τάσσεται η Τσεχία, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τσεχική κυβέρνηση εγκρίνει την χορήγηση δανείου – γέφυρας στην Ελλάδα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
«Εφόσον υπάρχουν επαρκείς εγγυήσεις, τότε εμείς είμαστε σύμφωνοι» υποστηρίζει αξιωματούχος της τσεχικής κυβέρνησης.
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSM), ο ιδρύθηκε το 2010 και αφορά και τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, γεγονός που προκαλεί ήδη τις αντιδράσεις των χωρών, μη μελών της Ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης