Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Μια περιουσία "πληρώνουν" οι ομογενείς για να επιστρέψουν στην Ελλάδα για το δημοψήφισμα

Reuters: Μια περιουσία
«Όλες οι ευκαιρίες που είχα στη ζωή μου ήταν μέσα από την Ευρώπη. Ακόμη και αυτό το διαβατήριο που κρατώ» υποστηρίζουν
Η μεγάλη ελληνική διασπορά, που βρίσκεται ακόμη και εκτός της Ευρώπης αγοράζουν πανάκριβα αεροπορικά εισιτήρια για να βρεθούν την Κυριακή 5 Ιουλίου στην Ελλάδα και να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα, αναφέρει το Reuters.
Αεροπορικές εταιρείες έχουν βάλει ακόμη και επιπλέον πτήσεις με προορισμό τα μεγάλα ελληνικά αεροδρόμια προκειμένου να καλύψουν τις αυξανόμενες ζητήσεις.
Κυρίως νέοι που ζουν στο εξωτερικό προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα για να καταφέρουν να φτάσουν στην Ελλάδα. Από τη Βρετανία, την Ιρλανδία, τη Νέα Υόρκη ακόμη και από τη Σιγκαπούρη οι τιμές για τις πτήσεις για Ελλάδα έχουν εκτοξευτεί λόγω της μεγάλης ζήτησης.
Το κόστος ενός αεροπορικού εισιτηρίου από τη Νέα Υόρκη στην Ελλάδα φτάνει αυτή τη στιγμή τα 1400 δολάρια ενώ μπορεί να φτάσει και τα 5.000 δολάρια από τις δυτικές ακτές.
Το Reuters φιλοξενεί τις δηλώσεις ενός έλληνα που ζει στη Σιγκαπούρη, του Κωνσταντίνου Δημητρίου ο οποίος θα ταξιδέψει επί 19 ώρες για το δημοψήφισμα της Κυριακής.
«Όλες οι ευκαιρίες που είχα στη ζωή μου ήταν μέσα από την Ευρώπη. Ακόμη και αυτό το διαβατήριο που κρατώ» τονίζει.
Οι έλληνες της διασποράς επικοινωνούν μεταξύ τους, σύμφωνα με το πρακτορείο, μέσω του διαδικτύου ανταλλάσοντας απόψεις και πληροφορίες για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα.
Η τάση που οδηγεί αυτούς τους νέους πίσω στην Ελλάδα είναι για τα ψηφίσουν Ναι καθώς οι περισσότεροι αδυνατούν να φανταστούν τη χώρα απομονωμένη εκτός του ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης