Τελευταία Νέα
Οικονομία

WSJ: Παραμένουν οι διαφορές Ελλάδας - δανειστών - Δεν ικανοποιούνται απολύτως Γερμανία, ΔΝΤ από την ελληνική πρόταση

WSJ: Παραμένουν οι διαφορές Ελλάδας - δανειστών - Δεν ικανοποιούνται απολύτως Γερμανία, ΔΝΤ από την ελληνική πρόταση
Oι δανειστές έχουν ήδη ξεκινήσει να αναλύουν διεξοδικά κάθε πτυχή των δημοσιονομικών προτάσεων που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Τετάρτης
Μεγάλες είναι οι διαφορές που εξακολουθούν να χωρίζουν την Ελλάδα και τους δανειστές, παρά τη θετική αποδοχή, από την πλευρά των θεσμών, της νέας ελληνικής πρότασης.
Όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά της η Wall Street Journal, παραμένουν οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών, γεγονός που καταδεικνύει πως οι επικείμενες διαβουλεύσεις θα είναι πολύ δύσκολες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Wall Street Journal, οι δανειστές έχουν ήδη ξεκινήσει να αναλύουν διεξοδικά κάθε πτυχή των δημοσιονομικών προτάσεων που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Τετάρτης.
To Εurogroup της Τετάρτης είναι εκείνο που θα καθορίσει εάν η Ελλάδα κατορθώσει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση την ύστατη στιγμή, μια ανάσα δηλαδή πριν τα τέλη Ιουνίου.
Παρά τη διαφαινόμενη σύγκλιση που προέκυψε μετά τον μαραθώνιο επαφών και διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα, σημαντικές διαφορές εξακολουθούν να χωρίζουν την Ελλάδα και τους πιο απαιτητικούς δανειστές της, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τη Γερμανία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Οι διαφορές αυτές καταδεικνύουν πως οι επόμενες ώρες θα στιγματιστούν από εξαιρετικά δύσκολες διαπραγματεύσεις.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προσδοκούν πως στο Eurogroup της Τετάρτης είναι εφικτή μια συμφωνία.
Εάν δεν βρεθεί λύση την Τετάρτη, τότε η τελευταία ευκαιρία για συμφωνία θα είναι την Πέμπτη και την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της τακτικής Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.
Χωρίς συμφωνία, είναι εξαιρετικά πιθανό η ΕΚΤ να σταματήσει να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες, γεγονός που θα οδηγήσει μοιραία στην επιβολή capital controls στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το ΔΝΤ δεν ικανοποιείται πλήρως από τις οικονομικές προτάσεις που παρουσίασε η ελληνική πλευρά στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.
Η ελληνική πρόταση περιλαμβάνει σημαντικές αυξήσεις φόρων, γεγονός που βρίσκει αντίθετο το ΔΝΤ, καθώς η ελληνική οικονομία έχει ήδη γονατίσει από τις συνεχείς φοροεπιδρομές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης