Τελευταία Νέα
Οικονομία

Hollande: Προχωράμε προς συμφωνία με την Ελλάδα - Σε δεύτερο επίπεδο η συζήτηση για το ελληνικό χρέος

Hollande: Προχωράμε προς συμφωνία με την Ελλάδα - Σε δεύτερο επίπεδο η συζήτηση για το ελληνικό χρέος
Όπως τόνισε «πρέπει να γίνουν τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη»
«Προχωράμε προς συμφωνία» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, διευκρινίζοντας όμως ότι «απομένει ακόμα δουλειά να γίνει».
Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ακόμα, σχολιάζοντας το περιεχόμενο της νέας ελληνικής πρότασης, ότι «υπάρχουν οι βάσεις για μια συμφωνία με την Ελλάδα σήμερα» και ότι η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε μια πρόταση που έλαβε θετική υποδοχή από τους θεσμούς.
Όπως τόνισε «πρέπει να γίνουν τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη».
Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε εξάλλου ότι το ζητούμενο είναι μια «θετική και βιώσιμη λύση» και ότι επιδιώκει σταθεροποίηση στην Ευρώπη και αυτό «για να μην επανερχόμαστε με το ίδιο ζήτημα που δηλητηριάζει την Ευρώπη και φέρνει τους Έλληνες σε μια όλο και πιο δυσχερή κατάσταση».
Ο ίδιος σημείωσε ότι η Γαλλία στηρίζει αυτή τη διαδικασία και ότι έχει συμβάλλει, όπως και η Γερμανία και οι άλλοι εταίροι, προκειμένου να υπάρξει αυτή η εξέλιξη.
«Το θέμα είναι να ξεπεράσουμε αυτή την ανασφάλεια και αβεβαιότητα» είπε ακόμα και υπογράμμισε ότι «νομίζω προς είναι προς το συμφέρον όλων να υπάρξει μια λύση, και όσο πιο σύντομα γιατί τώρα πια έχουμε στη διάθεσή μας τις βάσεις για μια τέτοια συμφωνία».
Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη να διευκρινιστούν τα δημοσιονομικά στοιχεία προκειμένου να υπάρξει ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει και χρηματοδότηση γιατί, όπως τόνισε, «δεν μπορούμε πάλι σε λίγους μήνες να έχουμε το θέμα της Ελλάδας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».
Έτσι, είπε, θα πρέπει στο επόμενο Eurogroup, να μπορέσουμε να έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις που θα είναι αποτέλεσμα των συζητήσεων μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης