Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νέες αιχμές Schaeuble την πιο κρίσιμη στιγμή - Αν η Ελλάδα εφάρμοζε μεταρρυθμίσεις, θα μπορούσε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα

Νέες αιχμές Schaeuble την πιο κρίσιμη στιγμή - Αν η Ελλάδα εφάρμοζε μεταρρυθμίσεις, θα μπορούσε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα
«Η σταθεροποιητική πολιτική μας είχε αποτέλεσμα στις χώρες όπου οι μεταρρυθμίσεις όχι μόνο συμφωνήθηκαν αλλά και εφαρμόστηκαν»
Νέες αιχμές προς την Ελλάδα, με σαφείς υπόνοιες πως δεν έχουν εφαρμοστεί μεταρρυθμίσεις, αφήνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, W. Schaeuble, μια μόλις μέρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, η έκβαση της οποίας θα καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας.
Η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
«Η σταθεροποιητική πολιτική μας είχε αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια, στις ευρωπαϊκές χώρες όπου οι μεταρρυθμίσεις όχι μόνο συμφωνήθηκαν αλλά και εφαρμόστηκαν» επεσήμανε, αναφερόμενος στις περιπτώσεις της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου και της Ισπανίας.
Αυτό θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα «εφόσον εφαρμόζονταν μεταρρυθμίσεις», δεν δίστασε να σχολιάσει.
Μιλώντας από το Ράσντορφ της κεντρικής Γερμανίας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ζήτησε επίσης να μην χαλαρώσουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες.
«Αν δεν μπορούμε να βασιζόμαστε ούτε σε αυτά που συμφωνήσαμε, τότε δεν θα αναπτυχθεί η εμπιστοσύνη στην Ευρώπη», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης