Τελευταία Νέα
Οικονομία

Tusk: Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θα δεχθεί την προσφορά μας ή θα χρεοκοπήσει

Tusk: Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θα δεχθεί την προσφορά μας ή θα χρεοκοπήσει
Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η Σύνοδος Κορυφής δεν θα είναι το τελευταίο βήμα και ότι δεν θα υπάρξει λεπτομερής τεχνική διαπραγμάτευση 
Αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα στέλνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που συγκάλεσε για την Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, καθώς στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για συμφωνία.
Ουσιαστικά το μήνυμα του είναι ή συμφωνία με τους δικούς μας όρους ή χρεοκοπία, καθώς όπως είπε «πλησιάζουμε το σημείο, όπου η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ μιας κατ' εμέ καλής προσφοράς συνεχιζόμενης υποστήριξης ή να χρεοκοπήσει».
«Στο τέλος της ημέρας αυτό είναι και πρέπει να είναι μια ελληνική απόφαση και μια ελληνική ευθύνη.
Υπάρχει ακόμη χρόνος, αλλά μόνο λίγες ημέρες.
Ας τις χρησιμοποιήσουμε με σοφία», σημείωσε ο D. Tusk.
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του Eurogroup της Πέμπτης είπε ότι δεν μας έβγαλε από το αδιέξοδο και παρατήρησε ότι «τέσσερις μήνες διαπραγμάτευσης δεν οδήγησαν στον απαραίτητο συμβιβασμό και απομένουν μόλις έντεκα ημέρες για τη λήξη του προγράμματος».
«Το παιχνίδι τους ποιος θα υποχωρήσει πρώτος πρέπει να τελειώσει και το ίδιο ισχύει και για το παιχνίδι των ευθυνών, επειδή αυτή η κατάσταση δεν είναι παιχνίδι και δεν υπάρχει χρόνος για οποιαδήποτε παιχνίδια.
Είναι πραγματικότητα, με πραγματικές πιθανές επιπτώσεις, πρώτα από όλα για τον ελληνικό λαό», σημείωσε, θέλοντας να εξηγήσει γιατί συγκάλεσε την έκτακτη Σύνοδο.
Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η Σύνοδος Κορυφής δεν θα είναι το τελευταίο βήμα, ότι δεν θα υπάρξει λεπτομερής τεχνική διαπραγμάτευση καθώς αυτό είναι δουλειά των υπουργών Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης