Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κορκίδης: Οι προτάσεις Ελλάδας και δανειστών θα βαθύνουν την ανεργία και τη φτώχεια

Κορκίδης: Οι προτάσεις Ελλάδας και δανειστών θα βαθύνουν την ανεργία και τη φτώχεια
Οι επιλογές μας περιορίζονται στο "το μη χείρον βέλτιστο" εκτιμά ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ
Την εκτίμηση πως οι προτάσεις τόσο της Ελλάδας όσο και των δανειστών θα βαθύνουν την ανεργία και τη φτώχεια των Ελλήνων εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της Συνομοσπονδίας υπογράμμισε πως «τόσο το φορολογικό πακέτο της Αθήνας, όσο και των θεσμών περιέχουν επώδυνα μέτρα που με βεβαιότητα δεν θα αυξήσουν τα δημόσια έσοδα, αλλά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές».
«Η συμφωνία-επίλυση, που τόσο έχει ανάγκη η Ελλάδα, απαιτεί μία ρεαλιστικότερη προσέγγιση εκ μέρους των δανειστών μας, με κοινωνική ευαισθησία και ανθρώπινο πρόσωπο, αλλά και μία πιο τολμηρή, ενωτική προσέγγιση από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης, με διάθεση υπέρβασης για συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης» συνέχισε ο Β. Κορκίδης.
«Οι επιλογές μας περιορίζονται στο "το μη χείρον βέλτιστο". Μακάρι, να διαψευστούμε, προλαβαίνοντας τα χειρότερα…» διέτεινε παράλληλα.
«Διαπιστώνουμε μάλιστα ότι η "μαύρη λίστα" των μέτρων που μας προτείνουν για να κλείσει η συμφωνία, δεν είναι άλλη από αυτή της 5ης αξιολόγησης του προγράμματος» κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης