Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Η Ελλάδα δεν έχει τα χρήματα να πληρώσει το χρέος του Ιουνίου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Reuters: Η Ελλάδα δεν έχει τα χρήματα να πληρώσει το χρέος του Ιουνίου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Οι 4 δόσεις προς το ΔΝΤ τον Ιούνιο ύψους 1,6 δις ευρώ, δεν θα δοθούν γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα για να δοθούν
Τη δήλωση του έλληνα υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση ότι «η Ελλάδα δεν έχει τα χρήματα να πληρώσει το χρέος του Ιουνίου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» δημοσιεύει το Reuters από την Αθήνα.
Σε εκτενές του άρθρο το πρακτορείο αναφέρεται στη δυσμενή θέση της Ελλάδα, που έχει απομονωθεί από τις διεθνείς αγορές και βρίσκεται ένα βήμα από τη χρεοκοπία, αγωνίζεται να καλύψει τις υποχρεώσεις της στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
Μετά από 4 μήνες διαπραγματεύσεων με τους δανειστές της η αριστερή κυβέρνηση ακόμη προσπαθεί να εξασφαλίσει την οικονομική βοήθεια των 7,2 δις ευρώ για να αποφύγει τη χρεοκοπία.
«Οι 4 δόσεις προς το ΔΝΤ τον Ιούνιο ύψους 1,6 δις ευρώ, δεν θα δοθούν γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα για να δοθούν» υποστήριξε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης.
Ερωτηθείς αν ανησυχεί για το γεγονός ότι η Αθήνα θα βρεθεί την ίδια στιγμή σε πιστωτικό γεγονός ο έλληνας υπουργός υποστήριξε πως «δεν επιδιώκουμε κάτι τέτοιο, δεν το θέλουμε και δεν είναι στην στρατηγική μας.
Άλλωστε οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για μια λογική συμφωνία».
Όπως τόνισε ο υπουργός «υπάρχει αισιοδοξία ότι οι συζητήσεις θα καταλήξουν σε μια δυνατή συμφωνία ώστε η χώρα να καταφέρει να πάρει ανάσα. Αυτό είναι το στοίχημά μας».
Στη συνέχεια το δημοσίευμα του Reuters παραθέτει δηλώσεις από την Αθήνα στις οποίες εμφανίζεται η αγωνία για τη σύναψη συμφωνίας με τον Ν. Βουτσης να κάνει λόγο για «στρατηγική ασφυξίας από την πλευρά των δανειστών».
Ο Γ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι «η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι καταστροφική ενώ θα σημάνει την αρχή του τέλους για το ενιαίο νόμισμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης