Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg: Αδύνατη μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών - Τρίτο πακέτο διάσωσης ή Grexit;

Bloomberg: Αδύνατη μια συμφωνία μεταξύ  Ελλάδας και πιστωτών - Τρίτο πακέτο διάσωσης ή Grexit;
Η τελική ανάλυση είναι ότι η πίεση που δέχεται η Ελληνική πλευρά, ώστε να καταλήξει σε συμφωνία, αυξάνεται
Η συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της είναι σχεδόν αδύνατη υποστηρίζει σε άρθρο του το Bloomberg υπογραμμίζοντας την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών τις τελευταίες 110 μέρες.
Αφορμή αποτέλεσαν οι δηλώσει τους πρωθυπουργού Α.Τσίπρα στο συνέδριο του Economist με το Bloomberg να τονίζει με έμφαση, ότι οι 110 και πλέον ημέρες συνομιλιών ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, δεν στάθηκαν ικανές για να υπάρξει μια συμφωνία που θα ξεκλειδώσει περαιτέρω χρήματα από το πακέτο διάσωσης της χώρας.
«Η τελική ανάλυση είναι ότι η πίεση που δέχεται η Ελληνική πλευρά, ώστε να καταλήξει σε συμφωνία, αυξάνεται», δηλώνουν οι αναλυτές της JPMorgan Chase, Malcolm Barr και David Mackie, προειδοποιώντας τους πελάτες τους για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.
«Οι πιέσεις στην ρευστότητα της κυβέρνησης, οι πιέσεις στο τραπεζικό σύστημα και το πολιτικό χρονοδιάγραμμα- όλα αυτά συγκλίνουν στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.
Σε αυτό το σημείο κάποιου είδους συμφωνία θα πρέπει να επιτευχθεί, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι ο χρόνος τελειώνει» υποστηρίζουν.
Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg από τις Βρυξέλλες, οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group, ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, θα συνεχιστούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς και την ερχόμενη εβδομάδα.
Επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές το πρακτορείο υπογραμμίζει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο του Eurogroup στις 21 Μαΐου στη Ρίγα της Λετονίας, θα αναφερθεί στην αντιπαράθεση που έχει προκύψει στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων».
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING Germany Carsten Brzeski μιλώντας στο πρακτορείο υποστηρίζει ότι μια τρίτη συμφωνία είναι απαραίτητη για την Ελλάδα και δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί.
«Θα είναι ή ένα τρίτο πακέτο διάσωσης ή ένα Grexit. Και δεν πιστεύω ότι υπάρχει μέση λύση» τονίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης