Τελευταία Νέα
Οικονομία

Schaeuble σε Βαρουφάκη: Ξεκινήστε να διαπραγματεύεστε σοβαρά με τους δανειστές - Tελειώνει ο χρόνος - Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ

Schaeuble σε Βαρουφάκη: Ξεκινήστε να διαπραγματεύεστε σοβαρά με τους δανειστές - Tελειώνει ο χρόνος - Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ
Την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν πριν την έναρξη του Eurogroup της Δευτέρας Schaeuble - Βαρουφάκης αποκαλύπτει το Spiegel
(upd2)Το παρασκήνιο και τους δραματικούς διαλόγους που πραγματοποιήθηκαν στο Eurogroup της Δευτέρας 11 Μαΐου αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Το γερμανικό περιοδικό περιγράφει, μάλιστα, λεπτό προς λεπτό την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν πριν την έναρξη του Eurogroup της Δευτέρας ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης με τον Γερμανό ομόλογό του, W. Schaeuble.
Όπως αποκαλύπτει το Spiegel, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται να διατύπωσε νέο, αυστηρό τελεσίγραφο προς τον Γ. Βαρουφάκη, προειδοποιώντας τον χαρακτηριστικά πως «Ο χρόνος τελειώνει».
«Ξεκινήστε να διαπραγματεύεστε σοβαρά με τους δανειστές», διεμήνυσε ο Schaeuble στον Γ. Βαρουφάκη.
Στο μεταξύ, την πεποίθηση πως δεν τίθεται θέμα εκλογών εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, επιχειρώντας, από την πλευρά του, να βάλει φρένο στην εκλογολογία.
Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν εκλογές, αλλά δεν είναι κακό να σκεφτόμαστε την περίπτωση του δημοψηφίσματος, διεμήνυσε, ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στην ertopen.
Ταυτόχρονα απέρριψε και το ενδεχόμενο πραγματοποίησης ανασχηματισμού.
Δεν έχουμε λόγο να κάνουμε εκλογές, επανέλαβε, για να προσθέσει πως δεν θα υπάρξει ρήξη, αλλά "Αν δεν είμαστε διατεθειμένοι να σκεφτούμε τη ρήξη, τότε θα υποταχθούμε".
Κανένας δεν έχει πατήσει κόκκινη γραμμή, διεμήνυσε ο κ. Βαρουφάκης.
Για το εάν πρέπει να υπάρξει «Κούγκι», ο κ. Βαρουφάκης διερωτήθηκε «δηλαδή, ο Σαμουήλ δεν έπρεπε να ανατινάξει το Κούγκι;
Είναι κακό το δείγμα αυταπάρνησης;».
«Δεν ντρέπομαι για την ιστορία του Κούγκι», διεμήνυσε, για να συμπληρώσει πως, πάντως «το θέμα είναι να μην χρειαστεί να γίνει Κούγκι».

ΥΠΟΙΚ: Ψευδές το δημοσίευμα του Spiegel για τον διάλογο Βαρουφάκη - Schaeuble - Είχαν εποικοδομητική συνάντηση

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών τις αποκαλύψεις του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, σχετικά με τους φερόμενους διαλόγους μεταξύ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, με τον Γερμανό ομόλογό του, W. Schaeuble, κατά τη διάρκεια της κατ' ιδίαν συνάντησής τους την περασμένη Δευτέρα 11 Μαΐου, πριν την έναρξη του Eurogroup.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως τα δημοσιεύματα για το περιεχόμενο της συνομιλίας μεταξύ του υπουργού Γ. Βαρουφάκη και του Γερμανού ομολόγου του, στη συνάντησή τους την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, πριν την συνεδρίαση του Eurogroup, είναι ψευδή.
Οι δυο υπουργοί είχαν μια εποικοδομητική συνάντηση και συμφώνησαν να μην δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο της συνομιλίας τους, διαμηνύει το υπουργείο Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης