Τελευταία Νέα
Οικονομία

FT: Η απόφαση της κυβέρνησης για τα αποθεματικά των δήμων ήταν το πιο δραματικό σημάδι απόγνωσής της

FT: Η απόφαση της κυβέρνησης για τα αποθεματικά των δήμων ήταν το πιο δραματικό σημάδι απόγνωσής της
Ο δήμαρχος της Αθήνας προσπάθησε να διασώσει τα 670 εκατ. ευρώ που είναι τα αποθεματικά του δήμου
Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε εσωτερικό δανεισμό και να ζητήσει τα αποθεματικά των δήμων αποτέλεσε τεράστια έκπληξη για το δήμαρχο της Αθήνας Γιώργο Καμίνη, όπως υποστηρίζει σε συνέντευξη του στους Financial Times.
Ο δήμαρχος βρισκόταν στην Βιέννη για τη συνάντηση των δημάρχων των χωρών της Ευρωζώνης όταν πληροφορήθηκε τα νέα.
«Ένιωσα ότι έπρεπε να πάρω την επόμενη πτήση για την Αθήνα. Όμως αποφάσισα ότι ήταν καλύτερα να το συζητήσω με τους υπόλοιπους δημάρχους που βρίσκονταν εκεί» αναφέρει ο δήμαρχος της Αθήνας αποκαλύπτοντας ότι κι άλλοι δήμαρχοι έδειξαν την ίδια έκπληξη με αυτόν.
Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, να δεσμεύσει τα αποθεματικά των δήμων ήταν ένα από τα πιο δραματικά σημάδια απόγνωση της κυβέρνησης λόγω της έλλειψης ρευστότητας, σχολιάζει η εφημερίδα, υπογραμμίζοντας οτι, η Ελλάδα αναζητά επειγόντως συμφωνία με τους δανειστές της για να έχει πρόσβαση στα 7,2 δις ευρώ τα οποία έχουν «παγώσει» από πέρυσι.
Το δημοσίευμα των FT αναφέρεται ακόμη, στη συνάντηση των 330 δημάρχων όλης της χώρας, που ακολούθησε τις επόμενες ημέρες, σε μια προσπάθεια να αποφασίσουν εάν θα δεχθούν ή όχι το μέτρο της κυβέρνησης, λέγοντας ότι δεν ήταν παρόλα αυτά διατεθειμένοι να αποχωριστούν το 1,2 δις ευρώ που έχουν στα ταμεία τους.
«Πολλά από τα χρήματα αυτά των δήμων προέρχονται από τους φορολογούμενους. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει διαβούλευση ώστε να διατηρηθεί μια ισορροπία» τονίζει ο Γ. Καμίνης.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Αθήνας ο προϋπολογισμός της Αθήνας φτάνει τα 670 εκατ ευρώ πολλά από τα οποία ξοδεύονται ήδη για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης μέσω κοινωνικών δομών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης