Τελευταία Νέα
old

Schaeuble: Η Ελλάδα καθίσταται πιο ανταγωνιστική πλέον - Δεν υπάρχει πολλή λιτότητα στην Ευρώπη

Schaeuble: Η Ελλάδα καθίσταται πιο ανταγωνιστική πλέον - Δεν υπάρχει πολλή λιτότητα στην Ευρώπη
«Ποτέ δεν δέχθηκα ότι το γερμανικό πλεόνασμα υποτίθεται ότι αποτελεί πρόβλημα για τους εταίρους μας στην Ευρωζώνη»
Η Ελλάδα καθίσταται πιο ανταγωνιστική πλέον, παραδέχεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, W. Schaeuble.
«Τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη έχουν αρχίσει να μειώνουν τα ελλείμματά τους και η Ελλάδα γίνεται πιο ανταγωνιστική», διεμήνυσε ο Schaeuble, μιλώντας σε συνέδριο της Bundesbank στην Φρανκφούρτη.
«Δεν υπάρχει πολλή λιτότητα στην Ευρώπη», δεν δίστασε να δηλώσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας εκ νέου την ανάγκη προώθησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
«Η επεκτατική νομισματική πολιτική δεν αποτελεί τη λύση, αλλά ένα από τα κύρια αίτια της κρίσης χρέους τα τελευταία χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές για την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ.
«Η αναγνώριση τέτοιου είδους "φουσκών" ήταν ανέκαθεν δύσκολη» προειδοποίησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ενώ τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής ενοποίησης και αρνήθηκε ότι το γερμανικό πρωτογενές πλεόνασμα αποτελεί τροχοπέδη για τους υπόλοιπους εταίρους της Ευρωζώνης.
Δεν δημιουργεί προβλήματα για τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης το πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της Γερμανίας, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Wolfgang Schaeuble.
«Ποτέ δεν δέχθηκα ότι το γερμανικό πλεόνασμα υποτίθεται ότι αποτελεί πρόβλημα για τους εταίρους μας στην Ευρωζώνη», ανέφερε σε δηλώσεις τους σε συνέντευξη Τύπου στη Bundesbank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης