Τελευταία Νέα
Οικονομία

Soros: 50 - 50 οι πιθανότητες για ένα Grexit – Ανοικτή πληγή εδώ και καιρό η Ελλάδα

tags :
Soros: 50 - 50 οι πιθανότητες για ένα Grexit – Ανοικτή πληγή εδώ και καιρό η Ελλάδα
Η Ελλάδα έτυχε λάθος αντιμετώπισης από την αρχή από όλες τις πλευρές τόνισε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής
Οι πιθανότητες να συμβεί ένα Grexit αυτή τη στιγμή είναι 50 -50 ανέφερες σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Bloomberg ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, George Soros.
Ο Soros, αφού υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα «παιχνίδι ήττας», τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι μια ανοικτή πληγή, η οποία έτυχε λανθασμένης αντιμετώπισης από την αρχή από όλες τις πλευρές».
Όπως υποστηρίζει ο Soros, οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης Τσίπρα και των θεσμών θα μπορούσαν να καταλήξουν σε αδιέξοδο, γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.
«Μπορεί κανείς να πιέζει επ' αόριστον και να ζητάει την αποπληρωμή των τόκων, δίχως παράλληλα να προχωράς σε διαγραφή χρέους.
Στο μεσοδιάστημα όμως η Ελλάδα δεν θα μπορεί να έχει πρωτογενές πλεόνασμα, διότι η Ελλάδα σε κακή κατάσταση» τόνισε ο Soros.
Στη συνέντευξη του ο Soros αναφέρθηκε και στην έναρξη της ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ και στον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία.
«Χωρίς εξωτερική χρηματοδοτική βοήθεια η ''νέα Ουκρανία'' πιθανότατα θα επιδεινωθεί σταδιακά και θα γίνει σαν την παλιά Ουκρανία, με τους ολιγάρχες να επιστρέφουν και να διεκδικούν την εξουσία.
Αυτή η μάχη, στην πραγματικότητα, έχει ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα» τόνισε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης