Τελευταία Νέα
old

Σχοινάς (Κομισιόν): Στις Βρυξέλλες αλλά και στην Αθήνα οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών

Σχοινάς (Κομισιόν): Στις Βρυξέλλες αλλά και στην Αθήνα οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών
Το θέμα αυτό αναμένεται να συζητηθεί στο αποψινό Eurogroup
Στις Βρυξέλλες αλλά και στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, ανέφερε, σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.
«Στις Βρυξέλλες αναμένεται να διεξαχθούν οι τεχνικές διαβουλεύσεις ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους θεσμούς, μετά από αίτημα του προέδρου της Κομισιόν, J. C. Juncker», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς, αν η Κομισιόν αναμένει να ξεκινήσουν, εντός της εβδομάδας, τεχνικές διαβουλεύσεις ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι το θέμα αυτό αναμένεται να συζητηθεί, μεταξύ άλλων, στο αποψινό Eurogroup.
Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής, J.C. Juncker, ο οποίος βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τον πρόεδρο του Eurogroup, J. Dijsselbloem, ζήτησε οι συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών και των ελληνικών αρχών να διεξαχθούν στις Βρυξέλλες.
Ωστόσο, ο Μαργαρίτης Σχοινάς πρόσθεσε ότι κάποιες πτυχές των συζητήσεων θα πρέπει να διεξαχθούν, επί τόπου, στην Αθήνα.
Καταλήγοντας, σχολίασε ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι ο τόπος διεξαγωγής των συνομιλιών, αλλά η ουσία τους.
«Οι θεσμοί πρέπει να αξιολογήσουν τις ελληνικές προτάσεις και παράλληλα πρέπει να διεξαχθούν τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς και με τις ελληνικές αρχές, σε ορισμένες πτυχές τους και επί τόπου στην Αθήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης