Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Θετικός» ο Padoan (Iταλός ΥΠΟΙΚ) στο πρόγραμμα - γέφυρα προς την Ελλάδα

«Θετικός» ο Padoan (Iταλός ΥΠΟΙΚ) στο πρόγραμμα - γέφυρα προς την Ελλάδα
Θετικά μηνύματα και από τον Αυστριακό Καγκελάριο 
Ανοιχτός στο ενδεχόμενο συμφωνίας για το πρόγραμμα - γέφυρας της Ελλάδας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, P.C. Padoan.
Ειδικότερα, στα περιθώρια της συνεδρίασης των G20, ο Ιταλός υπουργός υπογράμμισε πως στο έκτακτο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου ενδέχεται να εξεταστεί η παροχή ενός δανείου - γέφυρα προς την Ελλάδα.
Στο θετικό κλίμα συνέβαλαν και οι δηλώσεις στήριξης του Αυστριακού Καγκελαρίου, W. Faymann, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του προγράμματος – γέφυρας.
Άλλωστε, ενδεικτικής της μερικής αντιστροφής της ατμόσφαιρας συνιστά και δημοσίευμα των Financial Times, στο οποίοι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης κάνουν λόγο για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις.

Τι μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr
Άτοπες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη για το ιταλικό χρέος, ο Ιταλός ομόλογός του, Pierre Carlo Padoan.
«Tο ιταλικό δημόσιο χρέος δεν προκαλεί προβλήματα, οι δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη είναι άτοπες», ανέφερε ο P. C. Padoan.
«Iθύνοντες ενός σημαντικού ιταλικού θεσμού με πλησίασαν και μου είπαν ότι είναι αλληλέγγυοι με τη χώρα μας, αλλά δεν μπορούν να πουν την αλήθεια, διότι και η Ιταλία κινδυνεύει να χρεοκοπήσει και φοβούνται τυχόν συνέπειες από τη Γερμανία», δήλωσε χθες ο υπ. Οικονομικών της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης