Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τusk: Στο Eurogroup η λύση για την Ελλάδα – Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις

Τusk: Στο Eurogroup η λύση για την Ελλάδα – Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις
Πρέπει να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση από όλα τα κράτη-μέλη κατά τις διαπραγματεύσεις, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Στο Eurogroup θα πρέπει να βρεθεί η λύση για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη εξεύρεσης μια κοινά αποδεκτής λύσης από όλα τα κράτη – μέλη σχετικά με τη χρηματοοικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.
Μετά το πέρας της συνάντησης στις Βρυξέλλες με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου έκανε λόγο για ανοιχτές και ειλικρινείς συζητήσεις σε μια σειρά ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος.
«Όσον αφορά τη χρηματοοικονομική βοήθεια της Ευρώπης προς την Ελλάδα, τόνισα την ανάγκη να βρούμε μια λύση που θα είναι αποδεκτή από όλες τις χώρες - μέλη που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «αυτές οι διαπραγματεύσεις θα λάβουν χώρα στο Eurogroup, θα είναι δύσκολες, θα απαιτηθεί συνεργασία και διάλογος, καθώς και αποφασιστικές προσπάθειες από την Ελλάδα».
Τέλος, ο κ. Tusk σημείωσε ότι «συμφωνήσαμε στη σημασία της ενότητας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά σε άλλες βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης