Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βαρουφάκης στο BBC: Η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ – Δεν θα επιδιώξουμε αντιπαράθεση με Ε.Ε.

Βαρουφάκης στο BBC: Η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ – Δεν θα επιδιώξουμε αντιπαράθεση με Ε.Ε.
«Αυτό που θέλουμε είναι να συνδέσουμε τις πληρωμές με την ανάπτυξη», σημείωσε το φαβορί για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών
Απέρριψε το ενδεχόμενο ενός Grexit το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που φέρεται ως φαβορί για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του BBC, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το Grexit δεν τίθεται προς συζήτηση, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιδιώξει την αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες.
Όπως ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, η νέα ελληνική κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευθεί εποικοδομητικά με τις Βρυξέλλες για να αναδιαρθρώσει το χρέος της χώρας, τονίζοντας ότι αυτό που πραγματικά έχει τώρα σημασία είναι καθίσουμε και να μιλήσουμε σχετικά με τον καλύτερο τρόπο αναδιοργάνωσης της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους.
Το «Grexit » δεν είναι πάνω στο τραπέζι, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε ότι «εμείς δεν θα πάμε στις Βρυξέλλες ή τη Φρανκφούρτη για να αντιπαρατεθούμε».
Παράλληλα, σημείωσε Βαρουφάκης ότι το τρέχον χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής του ελληνικού χρέους είναι εντελώς ανέφικτο και εντελώς αποκομμένο – αποσυνδεμένο από την ανάπτυξη, κάτι που δεν είναι θετικό για κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη.
«Αυτό που θέλουμε είναι να συνδέσουμε τις πληρωμές με την ανάπτυξη», σημείωσε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης