Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τι ειπώθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία Δραγασάκη - Χαρδούβελη - Στο επίκεντρο το Eurogroup της Δευτέρας

Τι ειπώθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία Δραγασάκη - Χαρδούβελη - Στο επίκεντρο το Eurogroup της Δευτέρας
Αφορμή για την επαφή Δραγασάκη – Χαρδούβελη είναι και το πιεστικό χρονοδιάγραμμα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ
(upd)Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν λίγο μετά τις 9 το πρωί ο επικεφαλής του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.
Η συνομιλία διήρκησε δέκα λεπτά και στο επίκεντρο βρέθηκε η ατζέντα του Eurogroup της Δευτέρας, 26 Ιανουαρίου, αλλά και οι ανακοινώσεις του Mario Draghi και οι αποφάσεις της ΕΚΤ για πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Ο Γ. Δραγασάκης θέλησε να ενημερωθεί για την εκπροσώπηση της χώρας μας και τις τεχνικές λεπτομέρειες του κρίσιμου Eurogroup που συνεδριάζει την επομένη των εθνικών εκλογών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και το ενδεχόμενο εκ νέου παράτασης του ελληνικού προγράμματος πέραν της 28ης Φεβρουαρίου φαίνεται να απασχόλησε τους δύο άντρες.
Αν και αρχικά διέρρευσε η πληροφορία ότι θα υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση Δραγασάκη – Χαρδούβελη στις 12 το μεσημέρι, συνεργάτες του επικεφαλής του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν πως έγινε η τηλεφωνική επικοινωνία το πρωί, ενώ αναμένεται αργότερα να εκδοθεί και ανακοίνωση για το πλήρες περιεχόμενο των θεμάτων της συνομιλίας.
Αφορμή για την επαφή Δραγασάκη – Χαρδούβελη είναι και το πιεστικό χρονοδιάγραμμα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αν οι κάλπες τον αναδείξουν νικητή των εκλογών.
Καλά πληροφορημένες πηγές πάντως δεν απέκλειαν την παρουσία και του κ. Δραγασάκη στο Eurogroup της Δευτέρας, αν την Κυριακή το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο νικητής των εκλογών.

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν σήμερα Παρασκευή στο υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο επικεφαλής του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης.

Σκοπός της επικοινωνίας είναι η ατζέντα του Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας 26 Ιανουαρίου 2014, καθώς και οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Στο επίκεντρο της επικοινωνίας θα βρεθεί και το ενδεχόμενο εκ νέου παράτασης του ελληνικού προγράμματος πέραν της 28ης Φεβρουαρίου, καθώς τα περιθώρια της νέας κυβέρνησης για να διαπραγματευτεί για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που θα εκταμιεύσει την επόμενη δόση προς την Ελλάδα.

(πρώτη ενημέρωση 23 Ιανουαρίου 2015, 09:48)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης