Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νέος «πονοκέφαλος» στην κυβέρνηση - Διαταγή πληρωμής για τα αναδρομικά των δικαστικών εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Αθηνών

Νέος «πονοκέφαλος» στην κυβέρνηση - Διαταγή πληρωμής για τα αναδρομικά των δικαστικών εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Αθηνών
Επιδικάζεται το 50% των οφειλόμενων αναδρομικών
Προβληματισμό προκαλεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών να εκδώσει διαταγή πληρωμής για τα αναδρομικά των δικαστών.
Ειδικότερα, το Ειρηνοδικείο Αθηνών εξέδωσε σήμερα την πρώτη διαταγή πληρωμής εις βάρος του ελληνικού δημοσίου, για τα αναδρομικά των δικαστικών λειτουργών.
Η απόφαση του δικαστηρίου προήλθε κατόπιν προσφυγής του Χ. Σεβαστίδη, πρόεδρο πρωτοδικών και μέλος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
Βάσει της διαταγής πληρωμών, επιδικάζεται το 50% των οφειλόμενων αναδρομικών, οι οποίες «κουρεύτηκαν» με το Ν. 4307/2014.
Το υπουργείο Οικονομικών μετά την απόφαση του Μισθοδικείου επανέφερε τους μισθούς των δικαστών στα επίπεδα του 2012 ενώ όσον αφορά στα αναδρομικά αφενός μείωσε στο 50% τις συνολικές απαιτήσεις των δικαστών που αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ και αφετέρου δίνει τα υπόλοιπα με δόσεις σε βάθος τριετίας.
Μετά τη σημερινή εξέλιξη, αναμένεται πλήθος προσφυγών από τους δικαστικούς λειτουργούς, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης