Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής: Λάθος οι μειώσεις στους μισθούς - Δεν συντελούν στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας

Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής: Λάθος οι μειώσεις στους μισθούς - Δεν συντελούν στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας
Καινοτομία και μεταρρυθμίσεις οι δρόμοι προς την ανταγωνιστικότητα
Εναντίον των νέων μειώσεων στις αποδοχές των εργαζομένων τάχθηκε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής, Γ. Γραμματίδης.
Ειδικότερα, μιλώντας από το βήμα του ελληνο-αμερικανικού επιμελητηρίου, ο Γ. Γραμματίδης υποστήριξε πως «έχει γίνει αντιληπτό ότι η μείωση μισθών δεν συντελεί στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας. Μόνο οι μεγάλες επιλογές προς την καινοτομία και τις μεταρρυθμίσεις μπορούν να τονώσουν την ανταγωνιστικότητα».
Όπως εξήγησε, «αυτό σημαίνει στροφή στην παραγωγή προϊόντων με στοιχεία υψηλής τεχνολογίας με στόχο την παγκόσμια αγορά. Σημαίνει δημιουργία κινήτρων για νεοφυείς επιχειρήσεις που θα αποτελέσουν εφαλτήριο για μείωση της ανεργίας. Σημαίνει ακόμα μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης ώστε το κράτος να γίνει μικρότερο και πιο ευέλικτο, φιλικό στην επιχειρηματικότητα και στους πολίτες. Σημαίνει αλλαγή διαχείρισης των δημοσίων υποθέσεων και συσπείρωση της ακαδημαϊκής και της επιχειρηματικής κοινότητας με αίσθηση ενός νέου πατριωτισμού».
Πάντως, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής διέτεινε πως «αυτό είναι μια μακρά διαδικασία τουλάχιστον μίας δεκαετίας. Για αυτό και η ουσιαστική ανάπτυξη δεν μπορεί πρακτικά να έλθει νωρίτερα παρά τις περί του αντιθέτου πολιτικές διαβεβαιώσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης