Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αρνούνται Χαρδούβελης - Σταϊκούρας ότι θα υπάρξει έλλειμμα το 2015 – Η τρόικα κάνει λάθος – Με πολιτική απόφαση η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης

Αρνούνται Χαρδούβελης - Σταϊκούρας ότι θα υπάρξει έλλειμμα το 2015 – Η τρόικα κάνει λάθος – Με πολιτική απόφαση η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης
Η κυβέρνηση παλεύει αλλά η πίεση από την τρόικα είναι μεγάλη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών
Δεν έχει τεθεί επισήμως θέμα παράτασης του μνημονίου, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, σχολιάζοντας τις σχετικές διαρροές από τις Βρυξέλλες.
Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Βουλή ότι η πίεση από την τρόικα είναι μεγάλη.
«Παλεύουμε. Υπάρχει σύγκληση με την τρόικα αλλά πιέζουν με τον προϋπολογισμό. Έχουν κάνει λάθος με τις εκτιμήσεις τους».
«Είναι θέμα πολιτικής απόφασης. Μπορεί να έλθουν και να κλείσουν όλα σε μια μέρα. Μπορεί να συζητάμε όμως και έξι μήνες και να μην κλείσει τίποτα», συμπλήρωσε.
Στην ερώτηση αν έχει τεθεί ζήτημα παράτασης του προγράμματος για ένα έτος, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «δεν έχει υπάρξει τέτοια επίσημη θέση».
Σε διαφορετικές δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, δήλωσε ότι η τρόικα διαφωνεί με τις προβλέψεις που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό σχετικά με το ισοζύγιο του 2015.
Η τρόικα πιστεύει ότι ο προϋπολογισμός του 2015 θα συνεχίσει να είναι ελλειμματικός, κάτι που η κυβέρνηση δεν συμμερίζεται.
Γι' αυτό το λόγο, οι πιστωτές ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει περισσότερα μέτρα για την κάλυψη του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης