Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τηλεδιάσκεψη Χαρδούβελη - τρόικας το απόγευμα - Ύστατη προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών - Ασφυκτικά τα περιθώρια

Τηλεδιάσκεψη Χαρδούβελη - τρόικας το απόγευμα - Ύστατη προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών - Ασφυκτικά τα περιθώρια
Την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα αναμένει η κυβέρνηση
Τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και την τρόικα έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα.
Πρόκειται για μια ύστατη προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές ανάμεσα στους δανειστές και την ελληνική κυβέρνηση, καθώς τα περιθώρια για συμφωνία και επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, είναι ασφυκτικά.
Το «τελεσίγραφο» των Βρυξελλών έχει εκπνεύσει, το οικονομικό επιτελείο έχει καταθέσει τις προτάσεις του και αναμένει την απάντηση των δανειστών, προκειμένου να οριστεί η ημερομηνία επιστροφής.
Η διαπραγμάτευση είναι ιδιαίτερα σκληρή και περίπλοκη, όπως έχει παραδεχτεί η ελληνική κυβέρνηση, δια στόματος του αντιπροέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.
Όπως έχει μεταδώσει το www.bankingnews.gr, αν και στο υπουργείο Οικονομικών αποδίδουν την καθυστέρηση έκδοσης της απόφασης για την εφαρμογή της ρύθμισης των 72-100 δόσεων σε τυπικούς λόγους, στην πραγματικότητα η τρόικα εμμένει στη θέση της για το «κενό» που θα δημιουργηθεί στα έσοδα παρά τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής πλευράς ότι ο φετινός στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος (1,5% του ΑΕΠ ή 2,7 δισ. ευρώ) θα καλυφθεί ακόμη κι αν χρειαστεί η λήψη ισοδύναμων μέτρων.
Μεγάλο είναι το χάσμα που υπάρχει και ως προς το δημοσιονομικό κενό του 2015.
Οι δανειστές μπορεί να αναθεώρησαν την αρχική εκτίμησή τους για κενό άνω των 3 δισ. ευρώ, κατεβαίνοντας στα 1,7 δισ. ευρώ, ωστόσο η νέα τους πρόταση δεν βρήκε σύμφωνη την κυβέρνηση, όπως προκύπτει από την απαντητική επιστολή που απέστειλε χθες το βράδυ η Αθήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης