Τελευταία Νέα
Οικονομία

Wall Street Journal: Απίθανη η επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας - τρόικας έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου - Πολλά τα αγκάθια

Wall Street Journal: Απίθανη η επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας - τρόικας έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου - Πολλά τα αγκάθια
Η τρόικα πιέζει την Αθήνα να ολοκληρώσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, προτού επιστρέψουν στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι των δανειστών
Η Ελλάδα σύντομα θα καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα, επιμένει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, υποστηρίζει η Wall Street Journal, σε νέο δημοσίευμά της, παρουσιάζοντας όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
Όπως τονίζεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, ο Γκίκας Χαρδούβελης συστήνει ηρεμία, την ώρα που η αντιπαράθεση Αθήνας και τρόικας κορυφώνεται.
Ο Γκίκας Χαρδούβελης επιμένει πως η Ελλάδα σύντομα θα καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές της, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για πιθανό αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων και ενώ ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά.
Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα συμφωνία χρηματοδότησης μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους, 2014.
Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τον διάλογο που αφορά τη νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά και τη συζήτηση για την προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης από το 2015.
Όπως τονίζει η Wall Street Journal, είναι απίθανο η Ελλάδα να καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα εντός της προθεσμίας (μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου), καθώς μέχρι και τώρα οι δανειστές αρνούνται να επιστρέψουν στην Αθήνα, αν προηγουμένως η ελληνική πλευρά δεν προχωρήσει στην υλοποίηση συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων.
Όπως επιβεβαιώνει, με δηλώσεις του στη Wall Street Journal, κορυφαίος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης, η τρόικα πιέζει την Αθήνα να ολοκληρώσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, προτού επιστρέψουν στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι των δανειστών.
"Ο χρόνος τελειώνει και για τις δύο πλευρές", σχολιάζει ο Έλληνας αξιωματούχος.
"Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν πολύ αργά και οι διαφωνίες παραμένουν. Δύσκολο να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα μέχρι το Eurogroup. Aν υπάρξει συμφωνία, θα έχει καταρριφθεί κάθε ρεκόρ", δηλώνει από την πλευρά του Ευρωπαίος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης