Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επιστολή Χαρδούβελη προς τρόικα – Δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό το 2015 διαμηνύει η κυβέρνηση

Επιστολή Χαρδούβελη προς τρόικα – Δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό το 2015 διαμηνύει η κυβέρνηση
Κατά τον ΥΠΟΙΚ δεν χρειάζονται αλλαγές ούτε στο ασφαλιστικό ούτε στις ομαδικές απολύσεις
Επιστολή στην τρόικα με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης σε βασικά ζητήματα ενόψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης φέρεται ότι έστειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην επιστολή του ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό το 2015 καθώς και ότι δεν χρειάζονται αλλαγές στο ασφαλιστικό, στις ομαδικές απολύσεις και στους χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, στην επιστολή περιγράφονται παράλληλα τα πρόσφατα στοιχεία τόσο στο σκέλος της υλοποίησης του τρέχοντος προϋπολογισμού (επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος για 2η συνεχή χρονιά), όσο και στο σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών που υλοποιούνται ή πρόκειται να προωθηθούν.
Υπενθυμίζεται ότι απώτερος στόχος της κυβέρνησης ήταν η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό και κυρίως θετικά προκειμένου να συμφωνηθεί η επόμενη ημέρα της χώρας και να ανοίξει το κρίσιμο ζήτημα του ελληνικού χρέους.
Στις δύο αυτές οικονομικές παραμέτρους είχε ποντάρει και πολιτικά η κυβέρνηση ενόψει της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ωστόσο, και δεδομένου ότι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται την επιστροφή της τρόικας για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, χωρίς να είναι ακόμα ξεκάθαρο το πότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών, είναι προφανές πως οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί είναι στον αέρα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης