Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χαρδούβελης ΥΠΟΙΚ - Ο Τσίπρας «θα αναγκαστεί να συμφωνήσει για την επόμενη μέρα, αλλά με χειρότερους όρους» - Θα μας δώσουν κάτι για το χρέος

Χαρδούβελης ΥΠΟΙΚ - Ο Τσίπρας «θα αναγκαστεί να συμφωνήσει για την επόμενη μέρα, αλλά με χειρότερους όρους»  - Θα μας δώσουν κάτι για το χρέος
Οι έλληνες υπερφορολογούνται...ανέφερε ο Γκ. Χαρδούβελης στην συνέντευξη του...
Το 2015 θα είναι χρονιά  ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία ανέφερε ο  υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Mega.
«Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα τώρα» ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» γι' αυτό και τόνισε ότι χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και όχι πολιτική αβεβαιότητα.
Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη στην Αθήνα των επικεφαλής της Τρόικας επισήμανε ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες τονίζοντας  ότι δεν υπάρχει κόντρα.
Για το σχέδιο εξόδου από το Μνημόνιο ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι πλησιάζουν στις δικές μας θέσεις και ότι η σχέση με τους δανειστές θα διαρκέσει πολλά χρόνια «μέχρι να αποπληρώσουμε το 75% των δανείων».
Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είπε ότι λέει «πολλά ωραία πράγματα» προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «αν ήταν έτσι εύκολα, τότε όλες οι χώρες θα ήταν πλούσιες...».
Εκτίμησε, δε, ότι και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΑ «θα αναγκαστεί να συμφωνήσει για την επόμενη μέρα, αλλά με χειρότερους όρους».
«Η αργοπορία έχει κόστος» επισήμανε ο κ. Χαρδούβελης.
Για το θέμα του χρέους ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «οι Ευρωπαίοι έχουν υποσχεθεί να μας δώσουν κάτι για το χρέος.
Και θα το πάρουμε...».
Μιλώντας τέλος για τη φορολογία παραδέχθηκε ότι «φυσικά και υπέρ-φορολογούνται οι Έλληνες, κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι, επειδή δεν καταπολεμήθηκε η φοροδιαφυγή» ενώ για τον ΕΝΦΙΑ υποστήριξε ότι «κάποια στιγμή θα έμπαινε ένας φόρος περιουσίας, αλλά επιβλήθηκε ξαφνικά σε μια εποχή που ο κόσμος δεν είχε να πληρώσει» ανακοινώνοντας ότι στα μέσα Νοεμβρίου θα ανοίξει το σύστημα για διορθώσεις στο Ε9.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης