Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αισιόδοξος ο Ν. Δένδιας για τα «κόκκινα» δάνεια: Σύντομα η συμφωνία με την τρόικα - Περίπου 160.000 επιχειρήσεις θα ωφεληθούν

Αισιόδοξος ο Ν. Δένδιας για τα «κόκκινα» δάνεια: Σύντομα η συμφωνία με την τρόικα - Περίπου 160.000 επιχειρήσεις θα ωφεληθούν
Τι ανέφερε για το φλέγον ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών 
Αισιόδοξος πως πολύ σύντομα θα υπάρξει λύση για το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Δένδιας.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», ο Ν. Δένδιας υποστήριξε πως η νέα ρύθμιση θα αφορά περίπου 160.000 επιχειρήσεις, οι οποίες αδυνατούν αποδεδειγμένα να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.
«Άρα μιλάμε για 160.000, είτε επιχειρήσεις είτε ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν πάνω από 600 - 700.000 θέσεις εργασίας. Είναι το ίδιο το ζήτημα, τεράστιο. Μιλάμε για οφειλές μόνο προς τον ιδιωτικό τομέα 40 δισ. ευρώ. Εάν βάλουμε όλες τις οφειλές και προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία προσεγγίζουμε σχεδόν τα 100 δισ. ευρώ. Πρέπει αυτή η επιχείρηση να μπορεί συγχρόνως να κλείσει τις εκκρεμότητές της και με το Δημόσιο, την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και να μπορέσει να γυρίσει στην αγορά να δουλέψει, να παράγει πλούτο, να κρατήσει θέσεις εργασίας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Δένδιας.
Παράλληλα, διέτεινε πως τα συναρμόδια υπουργεία μαζί με τις τράπεζες και υπό την επιτήρηση της τρόικα «δημιουργούν ένα πλέγμα το οποίο να επικοινωνεί. Δηλαδή η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων δανείων προς τις τράπεζες να επικοινωνεί με τις ρυθμίσεις του Δημοσίου και με τις ρυθμίσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης