Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χαρδούβελης (ΥΠΟΙΚ): Αν όλα πάνε καλά με τα stress tests των τραπεζών, θα αυξηθούν οι δυνατότητες επίλυσης των κόκκινων δανείων

Χαρδούβελης (ΥΠΟΙΚ): Αν όλα πάνε καλά με τα stress tests των τραπεζών, θα αυξηθούν οι δυνατότητες επίλυσης των κόκκινων δανείων
Η τροπολογία για τον αναβαλλόμενο φόρο εξασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και τα χρήματα των φορολογουμένων
Την πεποίθηση πως «αν όλα πάνε καλά με τα stress tests των τραπεζώ, τότε θα αυξηθούν οι δυνατότητες επίλυσης του προβλήματος των κόκκινων δανείων και του ζητήματος της ρευστότητας της αγοράς» εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.
Μιλώντας στη Βουλή εν μέσω πυρών για την τροπολογία για τον αναβαλλόμενο φόρο ο κ. Χαρδούβελης - απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης -  διαβεβαίωσε ότι η τροπολογία εξασφαλίζει πλήρως το δημόσιο συμφέρον και τα χρήματα των φορολογουμένων.
Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι με την εν λόγω τροπολογία επιτυγχάνεται ισχυροποίηση των εποπτικών κεφαλαίων των τραπεζών και δυνατότητα να συνεχίσουν οι τράπεζες να λειτουργούν ισότιμα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό.
Ταυτόχρονα η νέα τροπολογία στηρίζει τις προσπάθειες για τη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, ενώ καθιστά τις τράπεζες πιο ελκυστικούς επενδυτικούς στόχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης