Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χαρδούβελης (ΥΠΟΙΚ): Όσοι επενδύσουν στην Ελλάδα θα κερδίσουν – Η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί

Χαρδούβελης (ΥΠΟΙΚ): Όσοι επενδύσουν στην Ελλάδα θα κερδίσουν – Η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί
Οι Έλληνες έχουν ωριμάσει – Ξέρουν ότι με τους φόρους τους πληρώνουν τις κρατικές δαπάνες
Την εκτίμηση πως όσοι επενδύσουν στην Ελλάδα θα κερδίσουν διατύπωσε σε συνέντευξη του στο αμερικανικό πρακτορείο CNBC ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.
«Η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί έπειτα από μια μακρά περίοδο ύφεσης έξι χρόνων. Οι επενδυτές βλέπουν πως το στοίχημα θα κερδηθεί» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.
«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και άλλες επιχειρήσεις. Βλέπουμε επενδυτές να κάνουν ουρά. Αυτό δεν το είχαμε δει πριν, αλλά το βλέπουμε τώρα», υπογράμμισε ο κ.Χαρδούβελης προσθέτοντας ότι η χώρα δεν πουλά μόνο μετοχές, αλλά εκτάσεις και εταιρείες.
«Υπάρχει το ενδιαφέρον των Κινέζων, και περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερο» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι ο τουρισμός πηγαίνει καλά και ότι φέτος θα υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα..
Σε ερώτηση για το εάν πιστεύει πως η Ελλάδα θα χρειαστεί και άλλο πρόγραμμα ο κ.Χαρδούβελης τόνισε πως το «πρόγραμμα είχε κάποια πλεονεκτήματα, οι δανειστές υποχρέωσαν τη χώρα να κάνει κάποιες δομικές μεταρρυθμίσεις, για δύο-τρία χρόνια είμαστε πρώτοι στη λίστα του ΟΑΣΕ για τις μεταρρυθμίσεις».
Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη πως οι Έλληνες έχουν ωριμάσει και ότι πλέον γνωρίζουν ότι με τους φόρους τους πληρώνουν τις κρατικές δαπάνες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης