Τελευταία Νέα
Οικονομία

Διαδοχικές συναντήσεις Χαρδούβελη με υπουργούς ενόψει τρόικας – Το πρόγραμμα της ελληνικής αποστολής στο Παρίσι

Διαδοχικές συναντήσεις Χαρδούβελη με υπουργούς ενόψει τρόικας – Το πρόγραμμα της ελληνικής αποστολής στο Παρίσι
Στην έδρα του ΟΟΣΑ οι διαπραγματεύσεις
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προπαρασκευαστικές συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη ενόψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι την ερχόμενη εβδομάδα.
Ύστερα από τις μαραθώνιες συναντήσεις που είχε χθες με τον υπ.Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου για το μείζον ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου (όπου διατυπώθηκε η ισχυρή πολιτική βούληση για την προστασία της πρώτης κατοικίας και για την παράταση του καθεστώτος προστασίας της) αλλά και με την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύα Χριστοφιλοπούλου για τις εκκρεμότητες του υπουργείου (διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, ενιαίο μισθολόγιο, κοκ), ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί σήμερα με τον υπουργό Εργασίας, Γ.Βρούτση και με τον υπ.Ανάπτυξης, Ν. Δένδια.
Η συνάντηση με τον κ.Βρούτση είναι προγραμματισμένη για τις 14:00 μετά το μεσημέρι ενώ αργότερα θα συναντηθεί με τον κ.Δένδια.
Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή, καθώς για την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί ειδική σύσκεψη για την απασχόληση.

Την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου αναχωρεί η ελληνική αποστολή
Η αποστολή της ελληνικής κυβέρνησης θα αναχωρήσει για το Παρίσι το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει η πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας.
Σε αυτήν αναμένεται να συζητηθούν θέματα του υπουργείου Οικονομικών, όπως η κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, η φορολογία και ο ΕΝΦΙΑ, το ενιαίο μισθολόγιο αλλά και η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2015, ενώ η ελληνική πλευρά αναμένεται να θέσει και το ζήτημα των φοροελαφρύνσεων.
Την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν με τους υπουργούς Εργασίας, Ανάπτυξης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δικαιοσύνης, όπου επί τάπητος θα τεθούν μεταξύ άλλων οι απολύσεις και το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, τα «κόκκινα δάνεια».
Το πρωί της Πέμπτης 4 Σεπτεμβρίου θα γίνει μια νέα σύσκεψη, κατά την οποία στόχος είναι η σύνοψη των όσων συζητήθηκαν μεταξύ των δύο πλευρών αλλά και ο καθορισμός του ελέγχου που θα ακολουθήσει στα τέλη του μήνα από την τρόικα.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα.
Οι συναντήσεις των δύο πλευρών θα γίνουν – σύμφωνα με πληροφορίες – στα γραφεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ενώ τα αποτελέσματα των επαφών θα γίνουν γνωστά στους εκπροσώπους των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στη συνεδρίαση του EuroWorkingGroup της 12ης Σεπτεμβρίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης