Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παρέμβαση Σαμαρά για τον ΕΝΦΙΑ - Επανέρχεται η αποτίμηση των αξιών γης στα περσινά επίπεδα - Για... αυθαιρεσία μιλά ο Χαρδούβελης!

Παρέμβαση Σαμαρά για τον ΕΝΦΙΑ - Επανέρχεται η αποτίμηση των αξιών γης στα περσινά επίπεδα - Για... αυθαιρεσία μιλά ο Χαρδούβελης!
Τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ θα διορθωθούν, διαμηνύει η κυβέρνηση
Πάνω του φαίνεται πως παίρνει το οξύ πρόβλημα που δημιουργήθηκε για τον ενιαίο φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση εργάζεται για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον ΕΝΦΙΑ από τις εξωφρενικές αποτιμήσεις γης σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της περιφέρειας.
Όπως αποκαλύπτουν στενοί συνεργάτες του Α. Σαμαρά, η εντολή του πρωθυπουργού είναι να επανέλθει η αποτίμηση αυτών των αξιών στα περυσινά επίπεδα.
«Ο ΕΝΦΙΑ έχει μια δόση αυθαιρεσίας!», υποστήριξε την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στη Βουλή και εκφράζοντας την ελπίδα ότι η αντιπολίτευση θα ψηφίσει ορισμένα από τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου.
Όπως εξήγησε, ο ΕΝΦΙΑ έχει μια δόση αυθαιρεσίας, δεδομένου ότι επιβάλλεται στην περιουσία και όχι στο εισόδημα...
Τα λάθη οφείλονταν σε μακροχρόνια προβλήματα, όπως στο ότι δεν υπάρχουν σε 4.000 οικισμούς αντικειμενικές αξίες, σημείωσε, τονίζοντας ότι αυτά θα διορθωθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης