Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Κλείδωσε» το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου στη συνάντηση Χαρδούβελη (ΥΠΟΙΚ) με τους εισηγητές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

«Κλείδωσε» το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου στη συνάντηση Χαρδούβελη (ΥΠΟΙΚ) με τους εισηγητές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Στην τελική ευθεία η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή
(upd) Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελη, με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που θα είναι εισηγητές του Πολυνομοσχεδίου.
Από τη ΝΔ μετέχουν οι Απ. Βεζυρόπουλος, Κ. Σκρέκας και Κ. Καραγκούνης και από το ΠΑΣΟΚ εκτός από τους Χρ. Πρωτόπαπα και Γ. Κουτρουμάνη που μετέχουν σε όλες τις συσκέψεις του κυβερνητικού εταίρου με το οικονομικό επιτελείο παίρνουν μέρος οι Γ. Κουτσούκος, Κ. Τριαντάφυλλος και Π. Ρήγας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έξι εκ των επτά υπουργείων έχουν ήδη αποστείλει τις διατάξεις που τα αφορούν και αναμένεται η ολοκλήρωση των κρίσιμων ρυθμίσεων από το υπουργείο Εργασίας.
Οι βουλευτές διευκρίνισαν ότι δεν θα προωθηθεί με διαδικασία «κατεπείγοντος», αλλά θα απαιτηθεί «απλή σύντμηση», προκειμένου να προλάβει να ψηφιστεί πριν τις 8 Αυγούστου.
Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί σήμερα το απόγευμα, στη Βουλή, ενώ θα πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 8 Αυγούστου, ώστε να εκταμιευθεί εντός του Αυγούστου η τελευταία υποδόση του 1 δισ. ευρώ και να διεκδικήσει η Ελλάδα και την επιστροφή κερδών ύψους 1,8 δισ. ευρώ από ελληνικά ομόλογα που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης.
Στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνονται νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, όπως η αφαίρεση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) από επιχειρήσεις και επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν, η κατάργηση της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ, η ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με 400 φοροελεγκτές και η αναμόρφωση του πλαισίου για το «πόθεν έσχες». Επιπλέον, αναμένεται να ενσωματώνονται οι ρυθμίσεις για την ένταξη όλων των επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑ, την κατάργηση σειράς φόρων υπέρ τρίτων και τη διαδικασία οριοθέτησης του αιγιαλού. Τέλος, θα προβλέπεται η επιχορήγηση φορέων κυρίως του κλάδου Υγείας (νοσοκομεία κ.λπ.) για να αντιμετωπίσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, τον εκσυγχρονισμό του συστήματος δημοσίων συμβάσεων και τη μείωση των διοικητικών βαρών σε 11 τομείς της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης