Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γκ. Χαρδούβελης (ΥΠΟΙΚ) - Καταλυτική για την κρίση χρέους η έλλειψη ρευστότητας που οδήγησε στον περιορισμό των επενδύσεων

Γκ. Χαρδούβελης (ΥΠΟΙΚ) - Καταλυτική για την κρίση χρέους η έλλειψη ρευστότητας που οδήγησε στον περιορισμό των επενδύσεων
Νέο εργαλείο θα είναι σημαντικό και για τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από την Ε.Ε.
Καταλυτική για την κρίση χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης την έλλειψη ρευστότητας που είχε ως συνέπεια τον περιορισμό των επενδύσεων στην επιδείνωση της κρίσης, σχολιάζοντας τη χθεσινή συμφωνία στην Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων (COREPER) της ΕΕ για τα Ευρωπαϊκά Μακροπρόθεσμα Επενδυτικά Κεφάλαια (ELTIFs).
«Το νέο εργαλείο θα είναι σημαντικό και για τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες έχουν περιορισμένες εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης. Αυτό ωφελεί την πραγματική οικονομία, παρέχοντας προβλέψιμη και σταθερή ροή χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις και συμβάλλοντας στη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.
Ο κανονισμός για τα Ευρωπαϊκά Μακροπρόθεσμα Επενδυτικά Κεφάλαια αποβλέπει στην καθιέρωση εναρμονισμένων κανόνων λειτουργίας και εποπτείας των ELTIFs, αλλά και να καταστεί δυνατή η προώθηση ενός Ευρωπαϊκού Μακροπρόθεσμου Επενδυτικού Κεφαλαίου που αν και θα δημιουργείται σε ένα κράτος μέλος, θα μπορεί να λειτουργεί και σε ένα άλλο κράτος μέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης