Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αποκαλύψεις Γ. Χατζημαρκάκη - Ανεπισήμως στη γερμανική βουλή το κατοχικό δάνειο των 6,5 δισ. ευρώ - Η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει 60 δισ. ευρώ

Αποκαλύψεις Γ. Χατζημαρκάκη - Ανεπισήμως στη γερμανική βουλή το κατοχικό δάνειο των 6,5 δισ. ευρώ - Η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει 60 δισ. ευρώ
Κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για ολιγωρία, καθώς δεν έχει καταθέσει το σχετικό αίτημα προς τη Γερμανία
Σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αποκάλυψη προχώρησε ο πρώην ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο οποίος είναι τώρα υποψήφιος ευρωβουλευτές στην Ελλάδα, επικεφαλής του πολιτικού φορέα "Ελληνες Ευρωπαίοι Πολίτες".
Όπως υποστηρίζει, το ζήτημα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, έχει τεθεί ανεπίσημα στην ομοσπονδιακή βουλή της Γερμανίας, παρά το γεγονός ότι οι Γερμανοί αρνούνται κατηγορηματικά την όποια σχετική συζήτηση.
Οι νομικές υπηρεσίες της υπολόγισαν μάλιστα ότι το κατοχικό δάνειο αντιστοιχεί σε σημερινή αξία 6,5 δισ. ευρώ, χωρίς συνυπολογισμό τόκων. Μαζί με τους τόκους από το 1945, το ποσό που θα μπορούσε να διεκδικήσει η Ελλάδα προσεγγίζει τα 60 δισ. ευρώ, όπως αποκάλυψε ο Γ. Χατζημαρκάκης, κατά τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου.
Όπως υποστήριξε, οι πρωτοβουλίες αυτές τον έφεραν σε αντίθεση με την ηγεσία του κόμματος των Φιλελευθέρων, από το οποίο τελικά αποχώρησε.
Μάλιστα, κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για ολιγωρία, καθώς δεν έχει καταθέσει το σχετικό αίτημα προς τη Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης