Τελευταία Νέα
old

Le Monde - Success story στην ελληνική οικονομία… όχι όμως και στην κοινωνία – Σκληρή η καθημερινότητα για τους Έλληνες

Le Monde - Success story στην ελληνική οικονομία… όχι όμως και στην κοινωνία – Σκληρή η καθημερινότητα για τους Έλληνες
«Η Ελλάδα πάει καλύτερα, οι Έλληνες όμως όχι και τόσο»
Το «success story» της ελληνικής οικονομίας αναγνωρίζει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde», τονίζοντας ωστόσο, πως η πλειονότητα των Ελλήνων βιώνει μία… σκληρή καθημερινότητα.
«Η Ελλάδα πάει καλύτερα, οι Έλληνες όμως όχι και τόσο» αναφέρει χαρακτηριστικά, η γαλλική εφημερίδα.
 «Υπάρχει καλυτέρευση στα οικονομικά δεδομένα, που όμως δεν είναι ακόμη αισθητή στην καθημερινότητα του λαού. Τα καφέ είναι πάντα γεμάτα, τα μαγαζιά και τα διαμερίσματα είναι γεμάτα πωλητήρια ή ενοικιαστήρια, οι άστεγοι κοιμούνται πάντα στις τέσσερις γωνιές της πόλης. Πάει άραγε καλύτερα η Ελλάδα;» διερωτάται η Le Monde.
Μιλώντας στην γαλλική εφημερίδα, ο Α.  Τσακανίδας επισημαίνει πως έχουν υλοποιηθεί κάποιες σημαντικές βελτιώσεις, αλλά το πρόβλημα της ρευστότητας παραμένει και οι ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται στο κόκκινο.
Παράλληλα, ο Πάνος Καρβούνης, επικεφαλής της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας στην Αθήνα, εκτιμά πως η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί.
Ωστόσο, η Le Monde διαπιστώνει ένα «αίσθημα παραίτησης» της ελληνικής κοινωνίας για την κατάσταση που κυριαρχεί, «πράγμα που ευνοεί την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία μετά από δύο χρόνια διαχείρισης της κρίσης ... αντιστέκεται στην επίθεση που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης